Trenér Colorada Bednar podepsal s klubem nový kontrakt až do roku 2027

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Trenér Colorada Bednar podepsal s klubem nový kontrakt až do roku 2027
Jared Bednar se dohodl na tříletém prodloužení smlouvy s Coloradem.
Jared Bednar se dohodl na tříletém prodloužení smlouvy s Coloradem.Profimedia
Hokejový trenér Jared Bednar (51) se dohodl na tříletém prodloužení smlouvy s Coloradem, které loni dovedl k triumfu ve Stanley Cupu. Kanaďan se Avalanche upsal do roku 2027, nový kontrakt vstoupí v platnost za rok, po vypršení současné smlouvy.

Bednar je jediným hlavním koučem historie, jenž se svými týmy vyhrál nižší zámořské soutěže ECHL a AHL i elitní NHL. Loni Colorado dovedl k třetímu Stanley Cupu v klubové historii po finálovém vítězství nad dvojnásobným úřadujícím šampionem Tampou Bay.

Klub z Denveru začal Bednar trénovat v roce 2016 a v první sezoně s ním skončil na posledním místě celé soutěže. Od té doby si ale připsal pět účastí v play off za sebou, což předtím žádný kouč Colorada nedokázal, a je na dobré cestě přidat v tomto ročníku další.

"Vést tento tým posledních sedm let pro mě byla pocta. Jsem vděčný a nadšený z toho, že jsem dostal příležitost pokračovat ve stavění na tom, čeho jsme zatím dosáhli," uvedl Bednar, jenž je aktuálně třetím nejdéle sloužícím koučem v NHL za Jonem Cooperem z Tampy Bay (březen 2013) a Mikem Sullivanem z Pittsburghu (prosinec 2015).