Vaněček má za sebou nejlepší zápas sezony, pochytal 32 střel a dotáhl Devils k výhře nad Chicagem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vaněček má za sebou nejlepší zápas sezony, pochytal 32 střel a dotáhl Devils k výhře nad Chicagem

Vaněček odchytal nejlepší zápas v sezoně.
Vaněček odchytal nejlepší zápas v sezoně.Profimedia
Český brankář Vítek Vaněček (27) pomohl 32 zákroky hokejistům New Jersey k výhře 4:2 nad Chicagem. Útočník Ondřej Palát (32) podruhé za sebou nebodoval. Ve druhém nedělním zápase Anaheim s Radko Gudasem (33) porazil Vegas rovněž 4:2 a protáhl vítěznou sérii na šest zápasů.

Chicago – NJ Devils 2:4

Chicago do zápasu s Devils vstoupilo aktivně a po dvou minutách se zásluhou druhé trefy Taylora Halla v ročníku dostalo do vedení. New Jersey skóre otočilo dvěma góly během minuty a půl. Na přesilovkovou trefu Dawsona Mercera navázal v čase 14:41 Max Willman.

Osmadvacetiletý americký útočník se po zranění nejproduktivnějšího hráče ligy Jacka Hughese přesunul z farmy do prvního týmu Devils a ve své premiéře v dresu New Jersey vstřelil pátý gól v NHL. "Je příjemné se připojit k týmu a hned dát gól. Navíc jsme vyhráli, takže je všechno ještě sladší," řekl Willman, který předtím do NHL nakoukl v dresu Philadelphie.

Po pěti minutách třetího dějství vstřelil vítěznou branku hostů Curtis Lazar. Ryan Donato v 56. minutě snížil na 2:3, ale poslední slovo měli Devils. V čase 59:59 pojistil jejich výhru trefou do prázdné branky Michael McLeod.

Vaněček se blýskl hlavně v závěrečné minutě první třetiny, kdy skvělým skokem zlikvidoval přečíslení dva na jednoho. "Byl to zákrok, který se bude objevovat ve videích s akcemi sezony. Takovéhle momenty dokážou tým nabudit a dnes se to ukázalo. Chytili jsme díky tomu rytmus, který nám pomohl k důležité výhře," vyzdvihl Vaněčkův skvělý zásah trenér Devils Lindy Ruff.

Český gólman zakončil zápas s úspěšností přes 94 procent a podle čísel odchytal nejlepší utkání v dosavadním průběhu sezony. Rodák z Havlíčkova Brodu nastoupil do osmého zápasu a pomohl týmu k šesté výhře. V NHL jako osmý český brankář nasbíral 80 vítězných zápasů.

Anaheim – Vegas 4:2

Anaheim doma s Vegas prohrával po dvou třetinách 0:2, čtyřmi góly ve třetí části ale zlomil zápas na svou stranu a jako první tým v sezoně obral Golden Knights o všechny body. Dvěma góly řídil obrat Ducks Sam Carrick. Vítěznou branku vstřelil v 57. minutě nejproduktivnější hráč Anaheimu Mason McTavish.

Ducks vyhráli pošesté v řadě a drží nejdelší aktivní vítěznou sérii v NHL. Popáté během úspěšné šňůry se Anaheim radoval i přes to, že v zápase prohrával. "Dnešní výhra ukázala charakter týmu. Nikdy se nevzdáváme a věříme jeden druhému. Nezáleží na tom, o kolik prohráváme. Vždy věříme, že můžeme zápas otočit," řekl Carrick.

Obránce Gudas počtvrté v sezoně odehrál přes dvacet minut a byl třetím nejvytíženějším hráčem kalifornského celku. K výhře přispěl čtyřmi bloky a byl nejobjetavějším hráčem zápasu. Brankář Lukáš Dostál zůstal kvůli návratu týmové jedničky Johna Gibsona pouze na střídačce.

Tabulky NHL

Z kabiny NHL: Radko Gudas
Livesport