Vejmelka nezabránil šesté porážce Arizony v řadě, Rangers potvrdili skvělou formu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Vejmelka nezabránil šesté porážce Arizony v řadě, Rangers potvrdili skvělou formu
Vejmelka čeká na výhru od konce prosince.
Vejmelka čeká na výhru od konce prosince.Profimedia
Hokejisté New Yorku Rangers porazili v NHL Calgary 2:0 a vyhráli popáté za sebou. Vítěznou sérii protáhla i Philadelphia, která zdolala Arizonu s Karlem Vejmelkou (27) v brance 5:3. Český gólman chytal od začátku zápasu po čtyřech duelech a inkasoval čtyři góly ze 33 střel.

NY Rangers – Calgary 2:0

V zápase mezi Rangers a Flames se na první branku čekalo do 33. minuty, kdy otevřel skóre Will Cuylle. Dvaadvacetiletý útočník bodoval podruhé za sebou a vylepšil svou bilanci na devět branek a sedm nahrávek.

Druhý gól dal devatenáct sekund před koncem základní hrací doby Jimmy Vesey. Americký útočník trefil odkrytou branku Flames a pomohl newyorskému celku zpět na druhé místo Východní konference.

Třiceti zákroky a první vychytanou nulou v ročníku se blýskl gólman Rangers Igor Šesťorkin. "Celý zápas jsem se cítil skvěle. Od úvodního vhazování až do závěrečné sirény," pochvaloval si ruský brankář.

Vydařené utkání odchytal i jeho protějšek Jacob Markström, který byl v pondělí vyhlášen hlavní hvězdou NHL za minulý týden. Švédský brankář, jenž dostal přednost před Danielem Vladařem, zlikvidoval rovněž 30 střel a až do závěrečných minut držel Calgary ve hře o body. "Hlavně v první třetině nás podržel. Dostali jsme se díky němu do hry, bohužel jsme ale nedokázali vyzrát na skvěle chytajícího brankáře soupeře," uvedl trenér Ryan Huska.

Philadelphia – Arizona 5:3

Arizona na ledě Philadelphie třikrát vedla a do závěrečné dvacetiminutovky vstupovala s jednobrankovým náskokem. Ve třetí třetině však domácí nasázeli tři branky a zlomili zápas na svou stranu. Třemi body se o vítězství zasloužil Travis Konecny (1+2). Karel Vejmelka v brance Coyotes chytal s úspěšností lehce pod 88 procenty.

Vítěznou trefu Philadelphie obstaral v 51. minutě Scott Laughton. Kanadský útočník, jenž plní hlavně defenzivní povinnosti, se prosadil ve druhém zápase za sebou. "Byl odměněn za svou práci pro tým. I když nehraje tolik, je pro nás hodně důležitý. V oslabení dokáže zblokovat spoustu střel a nyní přidal i velmi důležitý gól," řekl trenér Flyers John Tortorella.

Další zápasy

New Jersey s Ondřejem Palátem a Tomášem Noskem v sestavě porazilo Seattle 3:1 a v boji o play off ve Východní konferenci snížilo své manko na osmý Detroit na čtyři body. Gólem a nahrávkou pomohl k vítězství Jack Hughes. Čeští útočníci v utkání nebodovali.

Potřetí za sebou vyhráli hokejisté Minnesoty, kteří zvítězili na ledě Vegas 5:3. Gólem a dvěma nahrávkami se pod vítězství podepsal Matthew Boldy. Dvě branky dal švédský útočník Joel Eriksson Ek.

Kompletní výsledky NHL