Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vancouver potvrdil pozici nejlepšího týmu NHL, Krug proti St. Louis zazářil pěti nahrávkami

Aktualizováno
Vancouver vyhrál ve Washingtonu 3:2 v prodloužení.
Vancouver vyhrál ve Washingtonu 3:2 v prodloužení.Profimedia
Hokejisté Vancouveru otočili zápas NHL ve Washingtonu a výhrou 3:2 v prodloužení si pojistil pozici nejlepšího týmu ligy. Rozhodující branku Canucks dal pět vteřin před koncem nastavení J. T. Miller (30). Ve druhém utkání nedělního programu St. Louis porazilo Montreal hladce 7:2. Vysoké vítězství řídil pěti nahrávkami obránce Torey Krug (32).

Washington – Vancouver 2:3p

Vancouver na ledě Washingtonu dvakrát prohrával, v obou případech ale dokázal rychle srovnat a v závěru prodloužení rozhodl o svém prvním vítězství po dvou prohrách. V sobotu Canucks podlehli Detroitu 3:4 v prodloužení i přes to, že po 40 minutách vedli 3:1.

"Vždycky je náročné hrát dva zápasy ve dvou dnech, zvlášť na výjezdě. Dneska jsme ukázali velkou morální sílu. Dokázali jsme se vzpamatovat ze včerejší prohry a i přes to, že jsme během duelu ani jednou nevedli, jsme se nakonec radovali z vítězství. Myslím si, že to byl skvělý týmový výkon," líčil obránce Vancouveru Ian Cole.

Na úvodní branku Nica Dowda odpověděl po deseti minutách Conor Garland a ztrátu po gólu probuzeného kanonýra Alexandra Ovečkina smazali Canucks ještě rychleji. Vyrovnání na 2:2 obstaral po minutě a 11 vteřinách Nils Höglander.

Třetí třetina branku nepřinesla. Když se zdálo, že se střelci neprosadí ani v prodloužení, zachytil chybnou rozehrávku domácích Miller a přesnou ranou rozhodl o výhře kanadského celku. "Skvělé zakončení. J. T. dokázal, proč je jedním z nejlepších hráčů ligy. Málokdo si umí puk na střelu srovnat tak rychle," chválil šestého nejproduktivnějšího hráče NHL Garland.

Capitals prohráli čtvrtý z posledních pěti zápasů a v tabulce Východní konference jsou až jedenáctí. "Vzhledem k průběhu zápasu je to trochu frustrující. Řekl bych, že jsme odehráli dobrý zápas, na výhru to ale nestačilo," litoval útočník Washingtonu T.J. Oshie, jenž si připsal asistenci u Ovečkinovy trefy. Ruský střelec se prosadil v pátém zápase za sebou a vylepšil svou sezonní bilanci na 13 zásahů.

Montreal – St. Louis 2:7

St. Louis položilo základy k vysoké výhře v prvních pěti minutách, během kterých odskočilo do dvoubrankového vedení. Nick Suzuki sice snížil na 1:2, ještě v první třetině ale vrátil Blues bezpečnější náskok Jordan Kyrou. I zbytek zápasu patřil hostům, kteří nasázeli ještě čtyři branky a došli si pro pohodlnou výhru 7:2.

Krug režíroval vysoké vítězství pěti nahrávkami a stanovil nový bodový rekord obránce v jednom zápase. "Nechávali nám hodně prostoru ke střelbě z dálky a Torey (Krug) toho dokázal využít. Střílel z nadějných pozic a my se proto dostali ke spoustě zajímavých dorážek," uvedl Kyrou, střelec dvou branek Blues.

Jednou se prosadil také Robert Thomas, jenž zápas zakončil s bilancí 1+3 a potvrdil své postavení nejproduktivnějšího hráče týmu. "Hráli jsme dobře jako celek. Když držíme při sobě, pokaždé bodově někdo vyletí. Přesně takový výkon je potřeba i v dalších zápasech," líčil čtyřiadvacetiletý forvard.

St. Louis se po vysoké výhře posunulo na osmé místo Západní konference. Montreal prohrál potřetí za sebou a na Východě je třináctý.

Tabulka NHL