Zbořil končí v Bostonu. Bruins poslali českého reprezentačního obránce do Columbusu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Zbořil končí v Bostonu. Bruins poslali českého reprezentačního obránce do Columbusu
Jakub Zbořil odehrál za Boston 76 zápasů s bilancí 1+15.
Jakub Zbořil odehrál za Boston 76 zápasů s bilancí 1+15. Profimedia
Obránce Jakub Zbořil (27) míří v NHL z Bostonu do Columbusu. Účastník loňského mistrovství světa působil v aktuální sezoně na farmě v Providence v AHL. Opačným směrem se přesouvá americký bek Andrew Peeke (25). Blue Jackets se Zbořilem získali i právo výběru ve třetím kole draftu v roce 2027.

Za Bruins, kteří si Zbořila vybrali v roce 2015 v 1. kole draftu na 13. pozici, dostal odchovanec Komety Brno příležitost v 76 zápasech a připsal si 16 bodů za gól a 15 asistencí. Naposledy oblékl dres Bostonu v soutěžním zápase 9. dubna loňského roku a pomohl přihrávkou k výhře ve Philadelphii 5:3.

Po této sezoně skončí Zbořilovi dvouletá smlouva na 2,275 milionu dolarů a může se stát nechráněným volným hráčem. Jedná se o jednocestný kontakt, takže i v AHL má v tomto ročníku plný roční příjem 1,3 milionu dolarů. Za Providence sehrál 31 utkání a nasbíral devět bodů za devět asistencí.

Další výměny a spekulace v NHL

V české reprezentaci Zbořil debutoval loni květnu na Českých hrách v Brně a dostal se na světový šampionát v Rize a Tampere. V deseti duelech v národním týmu zaznamenal dva body za gól a přihrávku.

Peeke v této sezoně nasbíral ve 23 duelech za Columbus osm bodů za jednu branku a sedm asistencí. Blue Jackets jej draftovali v roce 2016 ve 2. kole na 34. místě. V NHL za pět sezon sehrál 218 utkání a připsal si 42 bodů za 10 tref a 32 přihrávek. USA reprezentoval na předloňském MS v Helsinkách a Tampere.