Třinec v generálce na LM prohrál s Kometou, Sparta zůstává stoprocentní

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Třinec v generálce na LM prohrál s Kometou, Sparta zůstává stoprocentní

Třinec zapsal těsnou porážku.
Třinec zapsal těsnou porážku.Profimedia
Hokejisté úřadujícího šampiona Třince prohráli v přípravě v generálce na Ligu mistrů doma s Kometou Brno 2:3 po samostatných nájezdech. Vítkovice se naopak na start ve stejné soutěži naladily vítězstvím v Olomouci 2:1. Oceláři i Ostravané vstoupí do Ligy mistrů v pátek 1. září, Třinec nastoupí doma proti švýcarskému celku Rapperswil-Jona, Vítkovice proti EHC Mnichov.

Kometa se v Třinci ujala vedení 27 sekund před koncem první třetiny díky Petru Holíkovi a 32 sekund po druhé pauze zvýšil Lukáš Cingeľ. Ve 45. minutě se v přesilové hře prosadili poprvé i domácí díky Andreji Nestrašilovi a v čase 55:43 ve vlastním oslabení vyrovnal Richard Pánik. Utkání dospělo do nájezdů, v kterých se prosadili pouze Lukáš Kaňák a Petr Kratochvíl. Brňané vyhráli v přípravě třetí ze čtyř duelů, Oceláři si připsali druhu prohru ze čtyř utkání.

Vítkovice se na pátý pokus dočkaly první výhry. V Olomouci prohrávaly od 14. minuty, kdy využil přesilovou hru Aron Chmielewski. V úvodu třetí třetiny ale smazal ztrátu Roberts Bukarts a v čase 57:03 dal vítěznou branku Petr Chlán. Hanáci ve čtvrtém vystoupení v přípravě poprvé prohráli.

V Milevsku v duelu pražské Sparty s Českými Budějovicemi se čekalo na úvodní branku až do 49. minuty, kdy se za Motor trefil v přesilové hře Lukáš Vopelka. Za 155 sekund odpověděl rovněž v početní výhodě Josh Kestner a v čase 58:02 dovršil obrat Michal Kempný. Sparta vyhrála i čtvrtý duel v přípravě, Jihočeši mají z pěti vystoupení na kontě čtyři porážky.

Litvínov v pátém testu počtvrté zvítězil. Severočeši v Mladé Boleslavi otevřeli skóre v 39. minutě v přesilové hře díky Nicolasi Hlavovi. V polovině třetí třetiny sice vyrovnal také v početní výhodě Filip Pyrochta, ale v čase 51:23 rozhodl Ondřej Kaše. Bruslařský klub si připsal pátou porážku ze šesti duelů v přípravném období.

Karlovy Vary získaly v západočeské derby v Plzni v první třetině dvoubrankový náskok díky gólům Adama Koffera a Dávida Grígera. Ve 34. a 37. minutě smazali ztrátu kapitán Jan Schleiss a Jakub Lev. V 51. minutě vrátil Energii vedení v přesilovce Iikka Kangasniemi, pojistil je Vít Jiskra a při power play dovršil výsledek Tomáš Rachůnek. Pro Karlovy Vary to byla čtvrtá výhra z pěti utkání, Plzeň ve stejné počtu duelů potřetí prohrála.

Kladno podruhé v pátém testu vyhrálo a opět to bylo proti prvoligovému celku. Na vítězství v Litoměřicích navázali Rytíři proti Slavii, kterou zdolali 5:3. V Mělníku vedli sice od poloviny první třetiny Pražané po gólu Tomáš Labuzíka, ale ještě v první třetině vyrovnal kapitán Tomáš Plekanec a v druhé části otočili na 3:1 Jaromír Pytlík a Richard Jarůšek, který v 34. minutě využil početní výhodu. Ve 46. minutě zkorigoval stav Marek Slavík, potom se podruhé v utkání prosadil Jarůšek, Slavii vrátil na kontakt Edgars Kulda, ale vítězství Kladna dokonal 19 sekund před koncem Ondřej Bláha.

Hradec Králové po středeční porážce od Zugu 2:5 podlehl ve druhém utkání na Lehner Cupu ve švýcarském Sursee Ženevě 3:6. Mountfield sice hned v úvodu skóroval díky Petr Moravcovi, ale hráči Servette ve 23. a 24. minutě během 56 sekund otočili skóre po gólech Marca-Antoinea Pouliota a Marca Mirandy.

Před polovinou utkání vyrovnal Aleš Jergl a v 36. minutě poslal Východočechy do vedení David Šťastný. Za 21 sekund ale odpověděl Marc Maurer a za dalších 62 sekund otočil stav v přesilovce Daniel Winnik. V závěrečné části využila Ženeva ještě další dvě početí výhody, skórovali Noah Rod a Theodor Lennström.

Výsledky přípravných utkání