Hokejová Sparta v přípravě podruhé vyhrála. Budějovice přehrály soupeře z Finska

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hokejová Sparta v přípravě podruhé vyhrála. Budějovice přehrály soupeře z Finska

Liberec se proti Spartě dvakrát prosadil.
Liberec se proti Spartě dvakrát prosadil.Profimedia
Sparta vyhrála i druhé přípravné utkání před startem extraligy, v Liberci uspěla 3:2. Vítězně do přípravy vstoupili úřadující mistři z Třince, kteří zvítězili na ledě partnerského Frýdku-Místku 3:0. České Budějovice uspěly proti finskému týmu KooKoo 3:0.

Liberec – Sparta Praha 2:3

Pražané nastoupili na severu Čech již v sestavě s reprezentanty Michalem Kempným, Davidem Němečkem nebo Vladimírem Sobotkou a právě zkušený útočník byl autorem rozhodující branky. Mezi střelce se stejně jako úterý v Litoměřicích zapsal americký útočník Josh Kestner. Liberec nenavázal na výhru nad Mladou Boleslaví.

Litvínov – Mladá Boleslav 3:1

Bruslaři hráli v přípravě již potřetí a podruhé prohráli. V Litvínově sice vedli 1:0, ale poté třikrát inkasovali, z toho dvakrát v oslabení. Severočeši, v jejichž sestavě chyběla většina zkušených hráčů včetně dvou velkých posil Ondřeje a Davida Kašových, tak zahájili sérii přípravných duelů vítězně.

Kladno – Karlovy Vary 1:2

Souboj extraligových týmů se odehrál i ve Slaném, kde nyní trénuje Kladno. Rytíři podlehli Karlovým Varům 1:2. Energie sice prohrávala, ale ve druhé polovině utkání otočila. Rozhodl Lukáš Pulpán. V dresu Západočechů se poprvé představila nová brankářská jednička Dominik Frodl nebo útočníci Iikka Kangasniemi a Lukas Zetterberg.

České Budějovice – KooKoo 3:0

Po úterní prohře s Plzní uspěly České Budějovice, před více než třemi tisíci diváků porazily finský tým KooKoo Kouvola 3:0. Čisté konto udržel Dominik Hrachovina, mezi střelce se zapsali kapitán Milan Gulaš nebo Lukáš Pech.

Další přípravná utkání

Třinec, Pardubice, Hradec Králové a Brno si zahrály s prvoligovými týmy, se kterými úzce spolupracují. Oceláři i zásluhou gólu Richarda Pánika porazili Frýdek-Místek 3:0, o čisté konto se podělili Ondřej Kacetl a Marek Mazanec.

Kometa uspěla v Třebíči 2:1 po samostatných nájezdech, které rozhodl Kristián Pospíšil. Pardubice v Chrudimi porazily své "béčko" 4:3, zápas rozhodl svým druhým gólem Patrik Poulíček. Dynamo hrálo stejně jako Brno bez většiny klíčových hráčů.

Neuspěl jen Hradec Králové. Na výhře prvoligového partnerského Kolína 6:4 se hattrickem podílel Petr Moravec, za Kolín nastoupil i dosavadní kapitán Moutfieldu Radek Smoleňák a také se zapsal mezi střelce.