Jašek bude i nadále působit ve Švédsku, dohodl se na angažmá v MoDo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Jašek bude i nadále působit ve Švédsku, dohodl se na angažmá v MoDo
Lukáš Jašek už barvy Oskarshamnu oblékat nebude.
Lukáš Jašek už barvy Oskarshamnu oblékat nebude.Profimedia
Útočník Lukáš Jašek (26) bude i po sestupu s Oskarshamnem dál působit ve švédské nejvyšší soutěži. Třinecký odchovanec se dohodl na dvouleté smlouvě s vedením týmu MoDo Hockey. Klub z Örnsköldsviku o tom informoval na webu.

"Máme ho na seznamu skoro od února. Na příští sezonu měl ale ještě platnou smlouvu s Oskarshamnem, takže jsme museli počkat, jak to s nimi dopadne. Zájem o něho mělo i několik dalších klubů," uvedl sportovní ředitel MoDo Henrik Gradin.

Jašek, který v každé z posledních čtyř sezon hájil také barvy reprezentace, odehrál v tomto ročníku na klubové scéně včetně zápasů o udržení 56 utkání a připsal si 32 bodů za 15 gólů a 17 asistencí. V základní části byl druhým nejproduktivnějším hráčem mužstva a jeho nejlepším střelcem.

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Livesport

V minulosti okusil Jašek, jehož v roce 2015 draftoval do NHL v šestém kole Vancouver, také finskou nejvyšší soutěž či zámořskou AHL. V NHL šanci dosud nedostal. Vedle Třince hrál extraligu také za Liberec.

"Jde o velmi šikovného hráče, který umí zahrát na různých pozicích. Hodně jsem to probíral s trenéry. Jeho styl hokeje nám vyhovuje - tvrdě pracuje po celém kluzišti, je zručný a rád hraje s pukem," uvedl Gradin.