Je to velmi nekorektní a neakceptovatelné, ohradilo se vedení extraligy vůči kritice Zadiny

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Je to velmi nekorektní a neakceptovatelné, ohradilo se vedení extraligy vůči kritice Zadiny
Marek Zadina v komunikaci s rozhodčím.
Marek Zadina v komunikaci s rozhodčím.Profimedia
Zástupci hokejové extraligy, šéf rozhodčích Vladimír Pešina i hokejový expert Milan Antoš odmítli slova trenéra Pardubic Marka Zadiny, že rozhodčí na základě Antošovy kritiky změnili v průběhu finálové série proti Třinci trend řízení zápasů.

"Jeho tvrzení o ovlivnění přístupu a výkonů rozhodčích výroky Milana Antoše nebo obsahem sociálních sítí považujeme za velice nekorektní a neakceptovatelné," uvedla Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH) v prohlášení.

Zadina kritizoval změnu trendu řízení utkání po nedělní výhře Dynama v Třinci. Podle jeho názoru manažer extraligových rozhodčích Pešina na základě Antošovy kritiky pardubické hry na brankovišti a ataků gólmana Ondřeje Kacetla instruoval arbitry, aby změnili styl řízení zápasů. Ve druhém finále Východočeši soupeře touto taktikou viditelně zaskočili.

Nelíbí se mi, jaký vliv mají experti na sudí, zlobil se po srovnání série kouč Pardubic Zadina

"Nelíbí se mi, jaký vliv mají tito, v uvozovkách, experti. Mají vliv na působení rozhodčích, kteří se musí rozhodovat pod tlakem. Myslím si, že tohle je finále play off a emoce, které lidi chtějí vidět, k tomu patří," uvedl Zadina a obvinil Antoše, že cíleně škodí Pardubicím.

To v pondělí Antoš, který působí jako expert České televize a spolupracuje s webem sport.cz, odmítl. "Úplně jsem nepochopil, proč k tomu došlo. Myslím si, že Marka Zadinu, se kterým se známe, přemohly po vítězném zápase emoce a začal reagovat, jak reagoval. Našel si cíl a tím cílem jsem byl já," uvedl Antoš v novém díle Zaostřeno na play off, ve kterém předtím hru Dynama kritizoval.

V brankovišti Ondřeje Kacetla bývá živo.
V brankovišti Ondřeje Kacetla bývá živo.Profimedia

Podle bývalého extraligového útočníka byla za hranou ne pardubická hra u brankoviště, ale po přerušení hry. "Nemám vůbec žádný problém se souboji na brankovišti, kdy se hraje tvrdě do brankáře. Jakmile je ale hra přerušená, měli by všichni respektovat, že z dané situace chce třeba brankář odjet. Což Pardubice ve druhém zápase nedělaly, snažily se provokovat do poslední chvíle," řekl Antoš.

Stejně jako APK LH i Pešina popřel, že by jakkoliv reagoval na výroky expertů v médiích nebo názory veřejnosti. "Rozhodčí, včetně jejich vedení, fungují nezávisle a nejsou ovlivňováni médii. Po vyhodnocení druhého utkání finále mezi Pardubicemi a Třincem jsme se rozhodli všem aktérům zaslat videomateriál, který připomíná principy ochrany brankoviště a komunikace rozhodčích. Ty jsou součástí všech sezonních seminářů. V žádném případě nešlo o změnu pravidel a jejich výkladů," citoval Pešinu iRozhlas.cz.