Opět po 16 letech. Pardubice se potřetí představí na tradičním Spenglerově poháru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Opět po 16 letech. Pardubice se potřetí představí na tradičním Spenglerově poháru

Pardubice se na Spenglerově poháru představili naposledy v roce 2007.
Pardubice se na Spenglerově poháru představili naposledy v roce 2007.Profimedia
Hokejisté Pardubic se na konci prosince představí na Spenglerově poháru v Davosu, kam se vracejí po 16 letech. Na klubovém webu o tom informoval majitel Dynama Petr Dědek (49). České zastoupení na nejstarším turnaji světa tak bude pokračovat nepřetržitě od roku 2016. Loni se zúčastnila pražská Sparta a prohrála až ve finále s Ambri-Piottou.

"Je to pro nás odměna a ocenění výsledků v této sezoně. Vážím si toho, že právě Dynamo Pardubice bude reprezentovat český hokej na prestižním Spengler Cupu," uvedl Dědek.

Pardubice, které ovládly základní část extraligy a po semifinálovém vyřazení s Třincem 3:4 na zápasy získaly bronz, budou startovat také v Lize mistrů. Tam se vracejí poprvé od sezony 2016/17.

Na Spenglerově poháru se představí vedle domácího Davosu a dalšího stabilního účastníka reprezentace Kanady také obhájce triumfu Ambri-Piotta a švédská Frölunda. Šestého účastníka turnaje ještě pořadatelé nezveřejnili. Hrát se bude tradičně od úterka 26. prosince do neděle 31. prosince.

Pardubice se Spengler Cupu dosud zúčastnily dvakrát. V roce 1987 Tesla skončila na pátém místě, v roce 2007 se tehdejší Moeller umístil na čtvrté pozici. Jediným pamětníkem tehdejší účasti je ze současného týmu útočník Tomáš Zohorna.

České kluby na Spenglerově poháru naposledy chyběly v roce 2015 a také o rok dříve. Od té doby se dvakrát zúčastnil Hradec Králové a dvakrát Třinec. V letech 2020 a 2021 byl kvůli pandemii koronaviru turnaj zrušen a loni se představila Sparta, která měla hrát i v neuskutečněných ročnících.