Černoch o Energii i MS: Chceme prolomit brány čtvrtfinále. Nároďák? Třeba dostanu šanci

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Černoch o Energii i MS: Chceme prolomit brány čtvrtfinále. Nároďák? Třeba dostanu šanci

Jiří Černoch povede Západočechy do nového extraligového ročníku jako kapitán.
Jiří Černoch povede Západočechy do nového extraligového ročníku jako kapitán.Profimedia
Hokejový útočník Jiří Černoch (27) začíná pátou sezonu v dresu extraligových Karlových Varů a podruhé povede Západočechy jako kapitán. V Energii zažil ročníky, kdy základním cílem bylo udržet se mezi elitou a vyhnout se baráži, v současnosti má ale klub vyšší ambice. Po loňské změně majitele se Karlovarští chtějí posunout do klidného středu tabulky a poté uspět v play off. A Černoch věří, že se to povede.

"Jsme rádi, že se povedlo posílit tým, a je nám jasné, že teď tady jde do hokeje více peněz než v minulosti. Pro nás je to závazek vůči majitelům a sponzorům, kteří do toho dávají peníze. Všichni cítíme, že máme postavený tým na střed tabulky. Bude na nás větší tlak na výsledky, ale to je dobře," řekl Černoch na předsezonní tiskové konferenci.

Karlovy Vary v létě částečně obměnily kádr a získaly několik zvučných posil. Hodně si slibují zejména od nové brankářské jedničky Dominika Frodla a dvojice zahraničních útočníků Iikky Kangasniemiho a Lukase Zetterberga.

"Všichni kluci, kteří přišli, výborně zapadli do kabiny. Cítím, že je hodně stmelená. A i na ledě se jeví výborně. Vyzdvihnul bych Froda v bráně, který všechny zápasy odchytal skvěle, ostatní kluci jsou taky hokejově výborní. Doufám, že si to přeneseme do sezony," přál si sedmadvacetiletý útočník.

Energie v přípravě vyhrála osm z devíti zápasů a ani jednou neinkasovala více než dvě branky. Podle trenéra Davida Bruka to ale nic neznamená a nepřeceňuje to ani Černoch.

"Všichni jsme soutěživí, takže je to vždy dobré pro hlavu. Jsme rádi, že jsme vyhráli osm zápasů v přípravě, ale na druhou stranu všichni víme, že mistrovský zápas je něco jiného. Nikdo z nás si nemyslí, že to takhle půjde pořád. Víme, že v pátek začínáme s čistým papírem," poukázal Černoch na zápas prvního kola na ledě Vítkovic.

Program TELH

Jistý respekt od soupeřů si ale Karlovy Vary získaly. "Snad nebudeme v extralize za otloukánky, ale respekt si musíme uhrát na hřišti. Když se nám bude dařit a budeme vyhrávat nad papírově silnějšími soupeři, tak si respekt získáme. Doufám, že výher bude co nejvíce," přál si Černoch.

Očekávání pro sezonu dělí na základní část a play off. "V základní části bude cíl hrát střed tabulky. V klidu a nebláznit někde vzadu. V play off budeme chtít prolomit brány čtvrtfinále," řekl. Energie v předešlých třech sezonách vypadla vždy v předkole play off.

Nejbližší zápasy Karlových Varů.
Nejbližší zápasy Karlových Varů.Livesport

Černoch se v posledních letech stabilně prosadil do reprezentace a představil se na loňském i letošním světovém šampionátu; v Tampere 2022 se podílel na zisku bronzových medailí. Na start na dalším šampionátu, který se uskuteční v Česku, ale zatím nemyslí.

"Je to strašně daleko. Budu se snažit hrát co nejlépe v klubu, a když přijde pozvánka do národního týmu, tak se snažit odehrát zápasy co nejlépe. Teď ale máme před sebou 52 zápasů základní části (extraligy). Když se mi bude dařit a bude se dařit týmu, tak třeba šanci zabojovat o mistrovství dostanu. Jsem ale realista. Teď se soustředím na Vary," dodal Černoch.