Chtěli jsme se vyvarovat další ztráty, řekl Říčka. Při kanonádě Pardubic se trefil po měsíci

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Chtěli jsme se vyvarovat další ztráty, řekl Říčka. Při kanonádě Pardubic se trefil po měsíci

Říčka má v extraligové sezoně na kontě 16 branek a sedm asistencí.
Říčka má v extraligové sezoně na kontě 16 branek a sedm asistencí.Profimedia
Po téměř měsíci se v extralize prosadil pardubický hokejový útočník Robert Říčka (34). V utkání proti Liberci přispěl dvěma góly a asistencí k výhře Dynama 7:1. V rozhovoru po utkání ocenil nasazení týmu po celých šedesát minut a to, že Pardubice kontrolovaly zápas bez výpadků.

"Stávalo se, že už jsme vedli o více gólů a pak třeba brali jen dva body. Toho jsme se chtěli vyvarovat. Jsem rád, že jsme hrabali šedesát minut a stále se vraceli poctivě," řekl Říčka novinářům po utkání.

Dynamo vedlo po první třetině již 4:1. "Měli jsme dobrý vstup do zápasu, rychle jsme soupeři odskočili a potom utkání kontrolovali. Ubránili jsme oslabení, skóre se navyšovalo, po delší době to byl takový klidnější zápas," uvedl Říčka.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Předchozí vzájemné zápasy Pardubic s Libercem byly těsnější, Bílí Tygři dokonce dvakrát slavili vítězství. "Měli jsme z toho takový zdravý respekt, poctivě jsme se připravovali. Chtěli jsme doma vyhrát," přiznal Říčka.

Zkušený forvard se prosadil dvakrát během dalšího průběhu zápasu. Pro Říčku to byl patnáctý a šestnáctý vstřelený gól v sezoně, v utkání bodoval poprvé od 21. ledna. "Byl jsem zvyklý nějaké góly dávat. Delší dobu jsem teď ani nebodoval, to mě samozřejmě trápilo. Snažil jsem se pracovat v tréninku. Tým funguje, tak jsem se snažil být trpělivý a odrazit se od něčeho pozitivního," řekl Říčka.

Tabulka Tipsport extraligy.
Tabulka Tipsport extraligy.Livesport

Období bez gólu přerušil samostatným únikem proti brankáři Dávidu Hrenákovi. "Jsem rád, že jsem se trefil. Když se dlouhodobě nedaří, tak potom člověk dělá špatná rozhodnutí. Měl jsem nějaké rozmluvy i s Petrem Sýkorou, který mi taky pomohl. Nemluvili jsme vyloženě o tom, jak střílet. My střílíme jiným stylem, Sejk měl čtyřikrát větší ránu než já. Spíše šlo o takovou mentální pomoc," prozradil Říčka o konzultacích s bývalým kanonýrem Pardubic a současným asistentem trenéra Marka Zadiny.

Pardubičtí se nyní drží v čele tabulky s náskokem čtyř bodů před Spartou. Navíc odehráli o dva zápasy méně. "Je rozhodně dobré skončit první po základní části. Je to další trofej a taky jde o případné rozhodující zápasy na domácím ledě. Každý chce být první, my nejsme výjimka," prohlásil Říčka.

Dynamo Pardubice – Liberec 7:1