Třinec rozstřílel Olomouc šesti góly, Litvínov vydřel bod. Kladno znovu prohrálo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Třinec rozstřílel Olomouc šesti góly, Litvínov vydřel bod. Kladno znovu prohrálo

Aktualizováno
Třinec si doma poradil s Olomoucí 6:1.
Třinec si doma poradil s Olomoucí 6:1.Profimedia
Třinec si ve 44. kole Tipsport extraligy doma poradil 6:1 s Olomoucí. Rovnou pět branek nasázeli Oceláři ve druhé třetině, dva z nich dokonce v jejích úvodních 38 vteřinách. Mimo pozice zajišťující play off zůstává Mladá Boleslav, kterou Karlovy Vary přehrály 4:1. Litvínov prohrával s Hradcem Králové až o čtyři branky, přesto získal bod poté, co se mu povedlo dotáhnout zápas do prodloužení, po němž prohrál 5:6. Kladno padlo s Libercem, který zaujal čtvrtou příčku, 2:7 a prohrálo po 17. v řadě.

Třinec – Olomouc 6:1

Obhájce titulu rozhodl pěti góly ve druhé třetině, kterou odstartoval dvěma trefami v úvodních 38 sekundách. Triumf domácích řídili dvěma brankami Daniel Kurovský a Daniel Voženílek. Po třech asistenncíh si připsali Andrej Nestrašil a Martin Růžička. Oceláři s Hanáky neztratili ve čtyřech zápasech základní části ani bod, doma navíc uspěli poosmé v řadě.

Statistiky utkání Třinec – Olomouc.
Statistiky utkání Třinec – Olomouc.Livesport

Hned trio Ocelářů oslavilo proti Olomouci jubilejní zápas – Vladimír Dravecký nastoupil k 600. duelu v dresu Třineckých, Richard Nedomlel ke 400. utkání v extralize a Tomášek Kundrátek odehrál v české nejvyšší soutěži zápas s pořadovým číslem 300.

České Budějovice – Kometa Brno 1:2

Brno bodovalo v pátém utkání za sebou, přičemž čtyři z nich vyhrálo. Na obou brankách Komety se asistencí podílel útočník Jakub Flek. Domácí nastoupili v retro dresech připomínajících éru budějovického Slavoje z počátku šedesátých let minulého století, do jejich sestavy se navíc poprvé od konce října vrátil útočník Lukáš Pech.

Kometa postupem času získávala převahu. Nakonec Moravané otevřeli skóre při trestu Jakuba Valského za špatné střídání. Jan Ščotka pálil švihem od modré čáry a obránce Daniel Gazda tečoval puk za záda Dominika Hrachoviny. O 49 sekund později se hosté prosadili podruhé. Po chybě obránce Jana Štencela u zadního mantinelu našel Flek volného Martina Zaťoviče, který nezaváhal. V poslední minutě druhé části zdramatizoval duel v přesilové hře Adam Kubík, který bleskově potrestal faul Gazdy. Vyrovnat už se domácím ale nepodařilo.

Karlovy Vary – Mladá Boleslav 4:1

Karlovy Vary poprvé pod vedením nového hlavního trenéra Václava Eismanna porazili Mladou Boleslav a ukončili sérii čtyř porážek. Energie vstřelila všechny branky v úvodních 11 minutách zápasu, gól a asistenci si připsali Vít Jiskra a Daniel Kružík. Domácí zvýšili svůj odstup od 13. Bruslařů na 13 bodů.

Litvínov – Mountfield HK 5:6p

Hokejisté Litvínova podlehli Hradci Králové 5:6 v prodloužení a potřetí za sebou prohráli, přestože dotáhli ztrátu 1:5 a vynutili si nastavení. Mountfield naopak vyhrál třetí z posledních čtyř duelů. V čase 62:44 rozhodl obránce Jérémie Blain, který si v utkání připsal tři body za dvě branky a jednu asistenci. Za domácí měl bilanci 2+2 Nicolas Hlava.

Kladno – Liberec 2:7

Hokejisté Liberce deklasovali Kladno 7:2 na jeho ledě a připravili Rytířům 17. porážku v řadě. Čtyřmi góly a dvěma asistencemi se na tom podílel útočník Tomáš Filippi. Hned pětkrát se Bílí Tygři prosadili v přesilových hrách. Utkání sledovalo jen 1 072 diváků, což je nejnižší návštěva sezony. Liberec se drží na čtvrtém místě tabulky, Kladno je i nadále poslední se ztrátou 12 bodů na Mladou Boleslav.

Domácí nastoupili v improvizované sestavě, neboť kromě zraněných hráčům jim scházela potrestaná čtveřice Jakub Babka, Michael Frolík, Ondřej Bláha a Václav Veber. Vypomoct tak museli junioři.

Pardubice – Vítkovice 5:3

Po úvodní šanci vítkovického Petra Fridricha se hra přesunula k brance hostů, zpoza které vyjel Tomáš Zohorna a předložil puk pro Košťálka. Pardubický obránce po 82 vteřinách vstřelil první gól zápasu. Další příležitost Dynama měl Matej Paulovič, ale domácí se podruhé radovali až v sedmé minutě, kdy po střele Ondřeje Vály s tečí dorážel před brankou Adam Musil.

Statistiky utkání Pardubice – Vítkovice.
Statistiky utkání Pardubice – Vítkovice.Livesport

Do druhé třetiny si Východočeši přenesli přesilovku, kterou po 12 vteřinách využil Zohorna po přihrávce Roberta Kousala. O tři minuty později si na přihrávku Tomáše Hyky najel 17letý obránce Martin Švec, který vstřelil svůj první gól v extralize. Hosté vystřídali brankáře, vzápětí jeli na Matěje Machovského Robert Říčka se Zohornou, jenže neskórovali. Z protiútoku naopak udeřili hosté, když akci zakončil dorážkou Marcel Barinka.

Ofenzivní představení pokračovalo. Ve 27. minutě se do úniku dostal Musil a prostřelil gólmana Machovského. Čtyřbrankovou ztrátu bleskově hosté snížili, když v polovině utkání během necelé minuty vstřelili dva góly. Nejprve se prosadil Roberts Bukarts kličkou do bekhendu, o chvíli později zblízka zakončil Valentin Claireaux.

V předposlední minutě ještě hosté odvolali brankáře, Dominik Lakatoš byl blízko gólu, skórovat ale nedokázal. Na druhé straně pak prázdnou branku minul Paulovič, na výhře Dynama 5:3 se tak už nic nezměnilo. Pardubice porazily Vítkovice i počtvrté v sezoně.

Sparta Praha – Plzeň 4:2

V tabulce druhá Sparta bodovala naplno popáté za sebou a na vedoucí Pardubice dál ztrácí pět bodů, tým Škody zdolala ve vzájemných soubojích doma posedmé v řadě. Indiáni prohráli osmý z posledních devíti zápasů a klesli na 12. místo za Karlovy Vary. Hattrickem se v dresu vítězů zaskvěl útočník Filip Chlapík.

Statistiky utkání Sparta Praha – Plzeň.
Statistiky utkání Sparta Praha – Plzeň.Livesport

Západočeši začali velkým náporem, který však po 104 sekundách od úvodního buly utnul útočným faulem Jakub Pour. Sparťané sice netrestali, ale dostali se do provozní teploty a byli do první přestávky lepším týmem. V desáté minutě to také poprvé vyjádřili i gólově: Vladimír Sobotka zavezl puk do útočného pásma, zpětnou nahrávkou našel Ondřeje Mikliše a ten pálil přesně.

Ve 12. minutě poprvé udeřil Chlapík, který zblízka zvýšil na 2:0. Na začátku 15. minuty musel na trestnou lavici Lev, ale pobyl tam jen 18 sekund. Skrytou ranou se prosadil znovu 26letý útočník Pražanů. Od druhé třetiny se však začala karta obracet. Chlapíkův faul potrestal po minutě přesilovky Jakub Lev, když byl při dorážce ve správný čas na správném místě, a vrátil Indiány do hry. Uběhlo navíc jen 83 sekund a gólman Jakub Kovář inkasoval znovu, tentokrát z hole Poura.

Domácím se naopak přitížilo na začátku 34. minuty, když byl hned na čtyři minuty vyloučený za faul vysokou holí Miroslav Forman. Hosté však v dlouhé početní výhodě nic nevymysleli. Chlapík pak ve 39. minutě využil prostoru, který dostal od hostů na pravé straně kluziště a výstavní táhlou ranou z kruhu překonal Milana Kloučka, čímž upravil výslednou podobu skóre na 4:2.

Tabulka extraligy