Do Prahy přichází Američan z Finska. Sparta získala do ofenzivy Joshe Kestnera

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Do Prahy přichází Američan z Finska. Sparta získala do ofenzivy Joshe Kestnera

Kestner (vpravo) si vyzkouší českou extraligu.
Kestner (vpravo) si vyzkouší českou extraligu.Profimedia
Ofenzivu hokejové Sparty posílil americký útočník Josh Kestner (29). Do Prahy přichází z Finska, kde v minulé sezoně nastupoval za Lukko Rauma. Předtím působil v TPS Turku a sezonu odehrál také v KHL za Vladivostok. Sparta příchod šesté letní posily oznámila na klubovém webu.

"Po odchodu Davida Tomáška jsme hledali adekvátní náhradu a rozdílového hráče. Joshe jsme společně s vedením detailně vytipovali a jsme rádi, že se nám podařilo jeho příchod dotáhnout," uvedl šéf sportovního úseku Pražanů Tomáš Divíšek.

"Je vynikající střelec a hráč do přesilovky s větším potenciálem, než ukazoval poslední dvě sezony. Věříme, že se stane naším lídrem," dodal na adresu Kestnera.

Před přesunem do Evropy Kestner hrál ve Spojených státech univerzitní ligu NCAA a stihl také čtyři zápasy v AHL za Toronto Marlies.

Zazářil pak v další nižší zámořské soutěži ECHL, kde nejprve v roce 2019 slavil s týmem Newfoundland Growlers titul a v další sezoně si v barvách Toleda coby vítěz produktivity se 73 body (33+44) vysloužil ocenění pro nejužitečnějšího hráče ligy.

Další extraligové přestupy