Dobírají si mě, že jsem Makar, smál se po efektní pojistce kladenský Babka

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Dobírají si mě, že jsem Makar, smál se po efektní pojistce kladenský Babka
Jakub Babka slaví gól, jímž pečetil výhru Kladna nad Zlínem 3:1.
Jakub Babka slaví gól, jímž pečetil výhru Kladna nad Zlínem 3:1.Profimedia
Individuální akcí zakončenou gólem po objetí branky pojistil obránce Jakub Babka (30) zvýraznil hokejistů Kladna v druhém utkání baráže o extraligu proti Zlínu na 3:0. Výhrou 3:1 potvrdil poslední tým nejvyšší soutěže proti šampionovi první ligy podařený vstup do boje o setrvání mezi elitou. Do Zlína se ke čtvrtečnímu a pátečnímu duelu vydají Rytíři za stavu 2:0 na zápasy. Babka byl rád, že gólem uklidnil tým a mohl si vyslechnout vtípky spoluhráčů, kteří jej přirovnávají k hvězdě NHL Caleovi Makarovi (24) z Colorada.

Babka se v 45. minutě vydal od modré čáry po pravé straně zaútočit, objel branku a u pravé tyče o beton Daniele Hufa skóroval. "První myšlenka byla udělat toho hráče na modré čáře, pak už to nějak vyplynulo z toho, co jsem viděl před sebou, že si gólman povyjel a byla tam víceméně prázdná brána," řekl novinářům po utkání.

Útočník přeškolený na obránce dal pátou branku v sezoně a na podobné akce si už díky nim věří. "Z pěti gólů, co jsem dal, byly čtyři nějaké takové. Z této pozice, kdy jsem jel z pravé strany. Udělal jsem prvního hráče a měl jsem před sebou otevřenou dálnici. Zrovna teď jsem věděl, že to udělám, když to předtím vyšlo," prohlásil Babka. Znovu tím vytvořil prostor pro legrácky v kabině. "Dobírají si mě. Říkají, že jsem Makar," smál se.

Střelci zápasu Kladno – Zlín
Střelci zápasu Kladno – ZlínLivesport

Domácí už v páté minutě vedli 2:0 a prosadili se velmi rychle oproti nedělnímu utkání, ve kterém dali jediný gól utkání při výhře 1:0 ve 44. minutě. "Dali jsme na začátku dva góly, to nás možná trošku uklidnilo. Potom jsme paradoxně polevili a dali jsme jim nadechnout, což bylo vidět hlavně ve druhé třetině. Bylo po těch našich gólech spousta času, naštěstí oni gól nedali a my jsme třetí přidali. Pak jsme sice jeden dostali, ale už jsme to zvládli," prohlásil Babka.

V extralize má na kontě z 83 zápasů právě jen čtyři branky z této sezony, v baráži byl až do loňska ze 32 duelů za České Budějovice a Slavii bez gólu, ale za Kladno se mu v ní daří. V sedmi zápasech už skóroval třikrát, dvakrát se mu to povedlo loni v sérii s Jihlavou. "Nevím, jestli mi barážové zápasy vyhovují, radši bych je nehrál. Ale tím, že je hraju nějaký rok po sobě, tak už tak nějak vím, o co jde."

Je šťastný za vedení 2:0 na zápasy a doufá, že Rytíři zvládnou baráž stejně jako loni proti Jihlavě, kdy vyhráli 4:1. "Stav 2:0 už je super, ale není konec. Ale jak je to 2:0, může to být 2:2. Jedeme tam vyhrát první zápas, na to se teď soustředíme. Určitě si nemůžeme myslet, že je přejedeme hned," dodal Babka.

Přehled zápasu Kladno – Zlín 3:1