Energii opouští jedna z jejích legend. Rachůnek ve Varech končí po téměř 10 letech

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Energii opouští jedna z jejích legend. Rachůnek ve Varech končí po téměř 10 letech
Tomáš Rachůnek končí v Karlových Varech.
Tomáš Rachůnek končí v Karlových Varech. Profimedia
Útočník Tomáš Rachůnek (33) opouští extraligové Karlovy Vary, kde působil od roku 2015 s krátkou pauzu pro angažmá v Liberci v části sezony 2020/21. Zlínský odchovanec patřil k tahounům Energie a v aktuální sezoně byl druhým nejproduktivnějším hráčem týmu za Slovákem Dávidem Grígerem (29).

"Do nové sezony chceme jít s výrazně pozměněným kádrem, a i když rozhodování nebylo nejjednodušší, rozhodli jsme se pro tento krok. Tomáš Rachůnek se během svého působení v Karlových Varech stal jednou z hlavních tváří klubu a vypracoval se mezi jeho novodobé legendy. Za jeho odvedené výkony a perfektní práci mu musíme jen a jen poděkovat a přejeme mu mnoho štěstí v jeho dalším angažmá," uvedl jednatel klubu a jeden z jeho vlastníků Daniel Tobolka.

Vedení Energie už dříve oznámilo odchod dalších devíti hráčů. Rozloučili se obránci Tomáš Bartejs, Tomáš Havlín, Kanaďan Garrett McFadden, Matěj Stříteský a útočníci Jan Bernovský, Jan Hladonik, Roman Přikryl, Śvéd Lukas Zetterberg a pravděpodobně i Fin Iikka Kangasniemi.

Rachůnek si v uplynulém ročníku připsal v základní části ve 49 zápasech 27 bodů za 12 branek a 15 asistencí. Ve třech duelech play off dal jeden gól a na čtyři přihrál. V extralize hrál i za Plzeň, Spartu a Olomouc, na kontě má 589 utkání a 322 bodů (125+197). Působil také v KHL, kde hájil barvy Lva Praha, Novokuzněcku a Slovanu Bratislava.

"Chtěl bych poděkovat všem spoluhráčům a členům realizačního týmu, se kterými jsem během své dlouhodobé kariéry ve Varech hrál. S některými z nich jsem toho prožil opravdu hodně. Deset let je dlouhá doba a jsem rád, že jsem zde tak dlouho vydržel a mohl pomoci. Dále bych chtěl poděkovat i panu Holoubkovi a Vaňkovi, se kterými jsem strávil většinu kariéry a kteří také pro klub udělali maximum. A v neposlední řadě fanouškům, kteří klub podporovali v časech dobrých i zlých. Ne vždy to bylo jednoduché, ale stáli za týmem. Za všechno moc děkuji," řekl Rachůnek.

Přestupy v extralize