Sedlák za zákrok na Marinčina pykat nebude. Nedopustil se přestupku, uvedla komise

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Sedlák za zákrok na Marinčina pykat nebude. Nedopustil se přestupku, uvedla komise
Lukáš Sedlák atakoval Martina Marinčina v závěru první třetiny
Lukáš Sedlák atakoval Martina Marinčina v závěru první třetinyProfimedia
Kapitán Pardubic Lukáš Sedlák (31) nebude dodatečně potrestaný za zákrok na třineckého obránce Martina Marinčina (32) ve středečním druhém finále hokejové extraligy. Předseda disciplinární komise Viktor Ujčík nezastavil činnost ani jeho spoluhráči Tomáši Zohornovi a Richardu Nedomlelovi s Danielem Voženílkem z kádru Ocelářů, jejichž zákroky se také zabýval. Naopak Vsetínu bude v dalším barážovém duelu proti Kladnu chybět útočník Vít Jonák, jenž má na jeden zápas zastavenou činnost.

Sedlák atakoval Marinčina v závěru první třetiny. Slovenský bek upadl na led a na střídačku odjel po pár minutách jen s pomocí lékaře. Následně zamířil na vyšetření do nemocnice, které prokázalo, že klíčový obránce Třince má prasklý dvanáctý obratel a sezona tak pro něj skončila.

Rozhodčí Peter Stano a Robin Šír v zápase Sedláka nevyloučili a dodatečně jej nepotrestal ani Ujčík. "Hráč se svým jednáním nedopustil disciplinárního přestupku," uvedl šéf komise v rozhodnutí zveřejněném na webu Asociace profesionálních klubů ledního hokeje.

Ujčík řešil i další čtyři zákroky ze středečního utkání. Dva se týkaly Zohorny a po jednom Nedomlela s Voženílkem. O které přesně šlo, disciplinární komise nezveřejnila. Ani jeden z hráčů ale nebyl dodatečně potrestaný.

Zastavenou činnost má naopak Jonák, který ve čtvrtečním druhém zápase baráže na ledě Kladna ve 32. minutě zasáhl loktem do obličeje kapitána Rytířů Radka Smoleňáka. Rozhodčí Filip Vrba a Jakub Šindel jej vyloučili na pět minut a o konce utkání. Dvaatřicetiletý hráč bude ve vsetínské sestavě nuceně chybět v nedělním pokračování série.

Program play off extraligy