Hudáček zná trest za nevybíravý zákrok na Sedláka. Vynechá úvodní tři finále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hudáček zná trest za nevybíravý zákrok na Sedláka. Vynechá úvodní tři finále

Hudáček vyfasoval za faul na Sedláka stopku na tři zápasy.
Hudáček vyfasoval za faul na Sedláka stopku na tři zápasy.@hcocelari / Lukáš Filipec
Hokejisté Třince se budou muset v úvodních třech zápasech finále play off extraligy proti Hradci Králové obejít bez útočníka Libora Hudáčka (32). Disciplinární komise soutěže mu dodatečně zastavila činnost za faul na pardubického Lukáše Sedláka (30) v sedmém semifinálovém utkání. Asociace profesionálních klubů ledního hokeje o tom informovala na svém oficiálním twitterovém účtu.

Slovenský reprezentant Hudáček atakoval Sedláka ve 39. minutě a od rozhodčích Antonína Jeřábka a Daniela Pražáka dostal za drsný faul jen dvouminutový trest za napadení. Předseda disciplinární komise Viktor Ujčík mu dnes ale zastavil činnost.

Oceláři porazili v rozhodujícím sedmém semifinále Dynamo 2:1 a postoupili popáté za sebou do finále. Boj o Masarykův pohár odstartuje v úterý v Hradci Králové, Hudáček se do sestavy Třince může vrátit ve čtvrtém finálovém utkání v neděli 23. dubna.

Hradec Králové se do finálové série probojoval po rekordní semifinálové sérii s Vítkovicemi. Tyto týmy mezi sebou odehrály nejdelší extraligové utkání, které trvalo 138 minut a 51 vteřin.