Kacetl v posledních vteřinách chytil nájezd a dovedl Třinec do finále: Asi to byl osud

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kacetl v posledních vteřinách chytil nájezd a dovedl Třinec do finále: Asi to byl osud

Ondřej Kacetl byl hrdinou klíčové bitvy.
Ondřej Kacetl byl hrdinou klíčové bitvy.Profimedia
To byl závěr jako řemen. Třinec v poslední minutě sedmého semifinále hájil vedení 2:1. Domácí Pardubice tlačily, dokonce trefily tyčku a dostaly možnost trestného střílení. Tomáš Hyka (30) však tři sekundy před třetí sirénou ztroskotal na Ondřeji Kacetlovi (32) a brankářský hrdina vyřazovacích bojů posunul Třinec do pátého finále v řadě. "Ten chycený nájezd dal sérii skvělou tečku," liboval si po zápase třinecký útočník Daniel Voženílek (27).

Do konce základní hrací doby chyběly pouhé tři sekundy. Dynamo mačkalo Třinec v obranném pásmu a celá pětice bránících Ocelářů byla zatlačena téměř do Kacetlova brankoviště. Tomáš Zohorna zpoza branky vracel puk do ohně, ale v té době již byla přerušená hra. Brankář Kacetl ramenem posunul svou klec a rozhodčí měli jasno – trestné střílení pro Pardubice.  

Proti třinecké brance se rozjel Hyka. Kacetla si položil na zem a puk už v podstatě uklízel do poloodkryté branky, třinecký gólman ale dokázal udržet beton na ledě a poslední pardubickou příležitost ke zvratu v sérii zlikvidoval. "Tomáš udělal trochu něco jiného, než jsem očekával. Už mě měl skoro hotovýho, ale naštěstí mě trefil do betonu. Byl už dost blízko, takže to asi neměl kam dát," líčil třinecký hrdina. 

Za pravdu mu dal i smutný exekutor. "Jel jsem moc rychle a kvůli tomu jsem ten puk nestačil zvednout. Měl jsem před sebou prázdnou branku, ale nezvládl jsem to."

Utkání Pardubice – Třinec 1:2

Hykův neúspěch trochu uklidnil emoce, které sporné rozhodnutí rozhodčích v posledních sekundách přineslo. "Vůbec mi to nebrala hlava. Nemohl jsem uvěřit tomu, že tohle je nájezd," líčil po zápase Voženílek

"Nemám pocit, že bych to udělal schválně. Vůbec jsem neměl pocit, že bych do tyčky nějak najel. Trochu mě to rozhodnutí naštvalo i proto, že jsem již v předchozím průběhu zápasu upozorňoval na to, že tahle branka úplně nedrží," přidal svůj pohled Kacetl. 

Z opakovaných televizních záběrů, ale bylo patrné, že třinecký gólman šel kontaktu s tyčkou naproti a vychýlil jí rukou. "Rozhodčí to pískli, takže to tak asi bylo, jsem hlavně rád, že to dopadlo dobře. Asi to byl osud," pokračoval dvaatřicetiletý brankář. 

Ten v rozhodujícím zápase opět ukázal svou třídu. Do branky naskočil po nevydařeném domácím duelu, ve kterém po dvaceti minutách za stavu 0:3 přenechal místo Marku Mazancovi. Slabší výkon ho ale nepoznamenal. Naopak. V sedmém utkání opět deptal pardubické útočníky a dovedl Třinec k dvanácté vyhrané sérii v řadě. 

Své umění musel Kacetl předvést hlavně ve třetí části, v níž kromě Hykova nájezdu zlikvidoval dalších 14 střeleckých pokusů. "Postoupili jsme jako tým. Já chytím nájezd, někdo jiný zblokuje střelu, každý máme svou roli a tu se snažíme plnit," zlehčoval svůj příspěvek extraligový šampion z posledních dvou sezon. 

Kromě jeho zákroků Třinci dvakrát pomohla i branková konstrukce. V obou případech se k těsným situacím přimotal pardubický útočník Robert Kousal. Nejprve ve druhé třetině v přesilovce orazítkoval břevno a při závěrečném náporu se po jeho střele a několika drobných tečích zastavil puk na tyčce. 

O prvním finalistovi tak rozhodla nenápadná rána Karlise Čuksteho z poloviny zápasu. "Jejich bek to jen hodil na branku. Třinec tam ani nikoho neměl, my jsme si to sami zaclonili a nakonec z toho byl rozhodující moment zápasu," řekl zklamaný Hyka. "My jsme takový gól nedali za celou sérii nedali. V tom byl mezi námi asi největší rozdíl," dodal.

"Třinec nás přehrál v malých, těžko viditelných věcech. Ty zvládl lépe a proto je ve finále. Může to vypadat jako štěstí, ale není to tak. Oni přesně vědí co a jak dělají a pak z toho těží," uvedl před novináři Lukáš Sedlák

Pardubický útok na titul nevyšel, Východočeši ale hledí s optimismem do další sezony. "Je strašně těžký přivést do kabiny deset nových kluků a chtít aby se to hned povedlo. Každý tým si musí projít neúspěchy, aby se nakonec mohl radovat. Byli jsme blízko, ale ty zmíněné maličkosti rozhodly," uzavřel Sedlák.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport