Karlovarský Plutnar se zakousl do protihráče, disciplinární komise mu udělila pokutu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Karlovarský Plutnar se zakousl do protihráče, disciplinární komise mu udělila pokutu

Michal Plutnar dostal za kousnutí protihráče pokutu.
Michal Plutnar dostal za kousnutí protihráče pokutu.Profimedia
Karlovarský obránce Michal Plutnar (29) dostal od disciplinární komise pokutu za kousnutí protihráče v pátečním utkání 17. kola hokejové extraligy s Plzní. Ve zkráceném řízení hráče potrestal šéf disciplinárky Viktor Ujčík, provinění vyhodnotil jako nesportovní chování a výši pokuty stanovil na 10 procent ze základního měsíčního platu. Stejný trest obdržel kladenský bek Jiří Ticháček za nafilmovaný pád v utkání se Spartou.

Plutnar se ve 33. minutě duelu v Plzni při souboji u mantinelu zakousl do levé ruky obránce Jana Piskáčka. Zadák Energie se mu za to později osobně omluvil přes facebook a také na webu karlovarského klubu. Uvedl, že si v té chvíli nebyl incidentu vědom.

"Celá věc mě moc mrzí a rozhodně v ní nebyl žádný úmysl. Chtěl bych se omluvit jak našemu soupeři a klubu, tak i vedení našeho klubu a fanouškům," uvedl Plutnar. Momentu si nevšimli ani hlavní rozhodčí Antonín Jeřábek a Jiří Ondráček. Karlovy Vary v Plzni zvítězily 3:2 v prodloužení.

Ticháček v domácím duelu se Spartou v čase 39:06 podle Ujčíka přihrál pád poté, co jej Pavel Kousal zasáhl hokejkou do plexiskla helmy. Sudí Matěj Sýkora a Jan Jaroš útočníka Pražanů vyloučili v souladu s pravidly na dvě minuty za hru vysokou holí a Kladno hrálo přesilovku čtyř proti třem. Utkání vyhrála Sparta 3:2.