Lakatoš mění dres. Bývalý kapitán Vítkovic bude dvě sezony hostovat v Mladé Boleslavi

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Lakatoš mění dres. Bývalý kapitán Vítkovic bude dvě sezony hostovat v Mladé Boleslavi
Dominik Lakatoš bude hostovat v Mladé Boleslavi.
Dominik Lakatoš bude hostovat v Mladé Boleslavi.Profimedia
Útočník Dominik Lakatoš (26) bude v nadcházejících dvou sezonách hostovat z Vítkovic v Mladé Boleslavi. Středočeši příchod hráče oznámili na svém webu. Lakatoš ve Vítkovicích působil pět sezon, bývalý kapitán ale v závěru základní části vypadl z výkonnostních důvodů ze sestavy a klub v tomto týdnu ohlásil jeho odchod.

"V Boleslavi o mě projevili velký zájem a já zase hodně stál o to tady působit. Znám tu spoustu hráčů, navíc 15 minut odsud bydlíme, takže to rozhodování bylo snadné," uvedl Lakatoš.

Kolínský rodák přišel do Vítkovic v roce 2019, po dvou sezonách odešel do Finska, ale v listopadu 2021 se vrátil a opět se zařadil mezi klíčové hráče. V minulé sezoně pomohl týmu k druhému místu po základní části a postupu do semifinále play off, v aktuálním ročníku se mužstvu v extralize tolik nedařilo, uspělo ale v Lize mistrů. Lakatoš byl v nejvyšší domácí soutěži nejproduktivnějším hráčem týmu, v polovině února ale vypadl ze sestavy. V extralize hrál také za Liberec, s kterým v roce 2016 získal titul, a Zlín. Celkem v nejvyšší domácí soutěži včetně play off odehrál 483 zápasů a zaznamenal 286 bodů za 128 gólů a 158 asistencí.

"Je to temperamentní hráč, který umí strhnout tým. Je schopný rozhodovat zápasy jak góly, tak tím, že se dokáže dostat spoluhráčům pod kůži nepříjemnou hrou, a tím obrátit dění na ledě. Má výbornou střelu, nevadí mu ani fyzická hra, jen se musí udržet ve správném nastavení," uvedl sportovní ředitel Bruslařů Martin Ševc.

Extraligové přestupy