Návrat po 14 letech. Do mistrovského Třince přichází slovenský útočník Pánik

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Návrat po 14 letech. Do mistrovského Třince přichází slovenský útočník Pánik

Pánik doposud reprezentoval Slovensko na pěti mistrovstvích světa.
Pánik doposud reprezentoval Slovensko na pěti mistrovstvích světa.Profimedia
Extraligového mistra z Třince posílil slovenský útočník Richard Pánik (32), jenž se k Ocelářům vrací po 14 letech. Slovenský reprezentant působil v třineckém klubu v letech 2006 až 2009, od mládeže se dostal do A-týmu a v extralize odehrál 25 zápasů. Poté strávil mimo jiné deset sezon v NHL. Naposledy hrál v Lausanne. Třinecký klub jeho příchod oznámil na webu.

"Richard Pánik je špičkový hokejista, o jeho návrat do Třince jsme usilovali dlouhodobě. Jsem moc rád, že to teď klaplo a znovu bude bojovat za Oceláře," přivítal posilu sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek. Spolupráce je dohodnutá zatím na jednu sezonu.

Pánik strávil v zámořských soutěžích 13 let, z toho 10 v NHL. Odehrál v ní 521 utkání s bilancí 88 branek a 107 asistencí, prošel Tampou Bay, Torontem, Chicagem, Arizonou, Washingtonem, Detroitem a New York Islanders.

Se Slovenskem si zahrál na pěti mistrovstvích světa a olympijských hrách v Soči. "Získáváme velkou ofenzivní posilu s obrovskými mezinárodními zkušenostmi. Je to hokejista ostřílený z mnoha těžkých bitev, zdobí jej skvělé hokejové myšlení a kreativita, má širokou škálu zakončení," řekl trenér Zdeněk Moták.

Do staronového působiště se těší i Pánik. "Mám na Třinec skvělé vzpomínky, vracím se do míst, které dobře znám. Těším se do nové Werk areny a na kluky, některé moc dobře znám z reprezentace. Rád bych přispěl k dalším úspěchům týmu," řekl rodák z Martina.