Nová smlouva pro lídra extraligové produktivity. Filippi prodloužil v Liberci o tři roky

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nová smlouva pro lídra extraligové produktivity. Filippi prodloužil v Liberci o tři roky

Tomáš Filippi vládne extraligové produktivitě.
Tomáš Filippi vládne extraligové produktivitě.Profimedia
Hokejový útočník Tomáš Filippi (31) bude pokračovat v extraligovém Liberci. Aktuálně nejproduktivnější hráč soutěže podepsal s Bílými Tygry tříletou smlouvu. Severočeši o tom informovali na svém webu.

"Tomáš si svými výkony od začátku sezony řekl o dlouhodobý kontrakt. Tímto podpisem jsme získali lídra na další tři sezony. Doufám, že přispěje produktivitou k týmovému úspěchu a že vedle něj vyrostou další mladí hráči," uvedl trenér Filip Pešán.

Jedenatřicetiletý Filippi je libereckým odchovancem, do klubu se vrátil v roce 2020 z Magnitogorsku. Útočník, který je nyní součástí reprezentace pro Švýcarské hry, v sezoně odehrál za Tygry 28 zápasů, ve kterých vstřelil 12 branek a přidal 20 asistencí. V extralize odehrál celkem 407 utkání s bilancí 118 gólů a 174 asistencí.

"Pro mě byla priorita zůstat doma. Jsem rád, že jsem podepsal na takhle dlouhou dobu," řekl Filippi, který Liberci pomohl dvakrát k postupu do finále play off a zisku stříbrných medailí. V roce 2016 získal s Magnitogorskem Gagarinův pohár za triumf v play off KHL.