Litvínov ukončil sérii proher na úkor Pardubic, Sparta nad Motorem zvítězila v prodloužení

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Litvínov ukončil sérii proher na úkor Pardubic, Sparta nad Motorem zvítězila v prodloužení
Aktualizováno
Sparta zvítězila nad Motorem 3:2 v prodloužení.
Sparta zvítězila nad Motorem 3:2 v prodloužení.Profimedia
Hokejová Tipsport extraliga měla v neděli na programu kompletní 27. kolo. Vítkovice v něm doma zvítězily nad Karlovými Vary 4:1. Stejným výsledkem skončil i zápas Liberce s Mladou Boleslaví. Hradec Králové vyprovodil Kometu dokonce výsledkem 5:2. Sparta se na výhru nadřela, ale v prodloužení přemohla českobudějovický Motor 3:2. Nelichotivou sérii pěti porážek v řadě pak přerušil ve velkolepém stylu Litvínov, když zvítězil na ledě lídra tabulky Pardubic 4:2.

Vítkovice – Karlovy Vary 4:1

Vítkovice začaly aktivně, ale první příležitost v sedmé minutě Petr Fridrich nevyužil. Místo vyložené šance se ujalo jednoduché řešení: Ve 13. minutě vyhrál francouzský centr Valentin Claireaux v útočném pásmu vhazování pro krajana Yohann Auvitu a jeho střela od modré čáry skončila v síti. Pro francouzského beka to byla první trefa v extralize.

Do druhé části vpadla hostující Energie jako vyměněná a v úvodní pětiminutovce dostala soupeře několikrát do úzkých. Tomáš Rachůnek ani Dávid Gríger si s Lukášem Klimešem neporadili, ale pak se blýskl povedenou individuální akcí Jiskra a svůj slalom zakončil vyrovnávací brankou. Domácí svízelné minuty přečkali bez další újmy a ve čtyřminutové přesilovce chytili druhý dech. Auvitu v 31. minutě znovu zvolil stejný způsob zakončení a i podruhé jeho rána od modré čáry skončila za Dominikem Frodlem.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Vítkovicím se vrátilo sebevědomí a v dalších minutách soupeře mačkaly. Tlak přetavil Willie Raskob střelou z úhlu pod horní tyč v třetí branku a dvougólový náskok gólman Klimeš uchránil i po nájezdu osamoceného Rachůnka. I do třetího dějství vlétly Vítkovic s větší vervou, agilní Marcel Barinka připravil šanci Fridrichovi, který si ale vylámal zuby na Frodlovi. Nakonec sám Barinka defintivně rozhodl, když v 53. minutě pohodlně doklepil do prázdné branky vyražený puk.

Liberec – Mladá Boleslav 4:1

Liberečtí si připsali šestou výhru nad regionálním rivalem v řadě. Bílí Tygři navázali na čtvrteční vítězství z Plzně, Mladá Boleslav naopak prohrála popáté za sebou a i nadále je poslední. Na výhře domácích se gólem a asistencí podíleli Tomáš Filippi a T. J. Melancon.

Vývoj zápasu.
Vývoj zápasu.Livesport

Mountfield HK – Kometa Brno 5:2

Mountfield měl v úvodní části značnou územní převahu a hlavně obránci se v přesilovkách zastřelovali. Až třetí šanci využil ve 12. minutě nechytatelnou ranou Tomáš Pavelka. Hostům ale stačilo 64 sekund na vyrovnání. Lukášovi vypadl kotouč z lapačky a dezorientovaného brankáře potrestal snadnou dorážkou Jakub Flek.

Ráz utkání výrazně pozměnil tvrdý zákrok hradeckého obránce Bohumila Janka na hlavu brněnského Holíka. Pozměnil, ale neobrátil; Kometa totiž z pětiminutové výhody neudeřila. Aatraktivní partii dominovali brankáři. Na domácím Lukášovi si v několika šancích vylámal zuby velmi aktivní střelec Pospíšil.

Lukeš na startu třetí třetiny už marně čelil přečíslení, z něhož vrátil domácím barvám vedení Evan Jasper. Stejně dobře však sehráli svou akci těsně po ubráněném oslabení Brňané a Flek v 50. minutě svým druhým gólem znovu vyrovnal. O výhře Hradce Králové tak rozhodl dvěma góly až v závěrečných sedmi minutách kanadský útočník Giorgio Estephan, který zopakoval svůj střelecký výkon z pátečního zápasu na ledě Vítkovic. Vítězství pak ještě zpečetil snadnou trefou do prázdné branky Jergl.

Sparta – Motor ČB 3:2p

Pražané i přes manko 0:2 vyhráli šestý z posledních sedmi zápasů. Oba góly Jihočechů, kteří prohráli podobným způsobem i v pátek na ledě vedoucích Pardubic, vstřelil Jakub Valský. Za domácí kontrovali Miroslav Forman a Aaron Irving. V čase 60:36 pak před 12 431 diváky rozhodl Vladimír Sobotka. Sparta porazila Motor poosmé v řadě.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Olomouc – Kladno 3:2p

Hokejisté Olomouce uspěli počtvrté za sebou. Stejně jako v pátek v Litvínově Hanáci v prodloužení bleskově získali druhý bod. Jan Knotek předal puk Janu Bambulovi, který se z mezikruží trefil přesně a rozhodl opět o olomouckém vítězství v čase 60:24. Kladno ztratilo vedení 0:2 a připsalo si 11. porážku z posledních 12 zápasů.

Pardubice – Litvínov 2:4

Pardubičtí byli střelecky aktivnější, Adam Musil našel před brankou Roberta Říčku, jenže ten trefil v úvodu druhé třetiny jen tyčku litvínovské branky. O minutu později tak udeřili hosté, když si po nepřesné rozehrávce Dynama našel puk Tomáš Urban, který v Litvínově hostuje do konce ledna právě z Pardubic. Za necelé čtyři minuty už Verva vedla na východě Čech o dva góly, když po buly vystřelil Radim Šalda a po teči domácích hráčů se puk dostal až za Willa.

Ve 37. minutě rozhodčí přezkoumali situaci před litvínovskou brankou a gól nemohli uznat, protože puk prošel mezerou v boční síťce. Při zákroku proti dorážce se navíc zranil brankář Zajíček, kterého nahradil Tomek. O chvíli později naplatil ani gól Košťálka, který puk zasáhl vysokou holí. Hned na začátku třetí třetiny hosté využili přesilovku, když se z dorážky před brankou prosadil Matěj Maštalířský.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Pardubice se úvodní branky zápasu dočkaly ve 47. minutě, kdy v přesilovce Říčka prostřelil Tomka. Za dalších 23 vteřin už to bylo jen o gól. Střelu Čerešňáka šikovně tečoval Musil. Dynamo dál stupňovalo svůj tlak, Litvínov se ubránil i při pardubické přesilovce. Posledních 80 vteřin odehráli Východočeši v šesti bez brankáře, ale nevyrovnali. Tříbodové vítězství hostů potvrdil Petr Koblasa trefou do prázdné branky.

Plzeň – Třinec 5:4

Hosté vstoupili do utkání náporem, jenže nevyužili ani brzkou přesilovku a naopak po vyloučení Voženílka se dostali do tempa domácí. V šesté minutě nahození Laaksa tečoval mimo dosah gólmana Mazance útočník Petr Straka a svým prvním gólem sezony otevřel skóre. V 8. minutě agilní Straka přihrál na modrou čáru nekrytému Janu Piskáčkovi, který tvrdou ranou zvýšil na 2:0.

Vývoj utkání.
Vývoj utkání.Livesport

Rozjetí Indiáni následně aktivním pojetím převzali iniciativu. V čase 20:48 ještě navýšil jejich vedení po objetí branky Tim Söderlund, jenže ve 24. minutě usměrnil střílenou přihrávku Nestrašila do sítě Daniel Kurovský a zahájil tím obrat. Lépe se pohybující Oceláři si vynutili nápor a v polovině utkání se dorážkou zády k brance prosadil znovu Kurovský. Ve 37. minutě po závaru v plzeňském obranném pásmu vyrovnal na 3:3 Martin Růžička. Půl druhé minuty před druhou sirénou potrestal pohotovou střelou zaváhání Söderlunda při rozehrávce Richard Pánik a dokonal třinecký obrat na 4:3.

Další gólovou příležitost Indráka sice ještě Mazanec zlikvidoval, na přesnou střelu Filipa Jansy švihem ve 48. minutě už nestačil. Pár minut nato po ideální přihrávce Rekonena definitivně vrátil táhlou střelou z levého kruhu domácím vedení David Kvasnička.

Tabulka TELH