Plzeň prodloužila smlouvu se Söderlundem. Má potenciál rozdílového hráče, chválí ho Vlasák

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plzeň prodloužila smlouvu se Söderlundem. Má potenciál rozdílového hráče, chválí ho Vlasák

Söderlund se v Plzni domluvil na nové smlouvě.
Söderlund se v Plzni domluvil na nové smlouvě.X @HC_Plzen
Tim Söderlund (26) bude i v příští extraligové sezoně hájit barvy Plzně. V západočeském celku prodloužil švédský útočník smlouvu. Klub o tom informoval na webu.

Söderlund do Plzně přišel v říjnu z Mladé Boleslavi a zařadil se mezi opory. V dosavadních 36 zápasech zaznamenal osm gólů a 18 asistencí. "Tim má potenciál rozdílového hráče a svoji kvalitu prokazuje od svého příchodu k nám. Proto jsme moc rádi, že bude pokračovat v našem dresu i další sezonu," uvedl sportovní manažer Škody Tomáš Vlasák.

Rodák ze Skelleftey začal působit v české extralize vloni v lednu po příchodu z Djurgaardenu z druhé švédské ligy. Za Mladou Boleslav odehrál ve zbytku sezony 24 zápasů včetně play off a připsal si šest branek a tři asistence, v úvodu tohoto ročníku zaznamenal v osmi startech za Středočechy dva góly a přihrávku. V Plzni je aktuálně čtvrtým nejproduktivnějším hráčem týmu.

"V Plzni jsem chytil příležitost, s klukama na ledě jsem si sednul. Město se mi také líbí, jsem tedy rád, že si zde své působení minimálně o rok prodloužím," řekl bývalý hráč Skelleftey a Frölundy ve švédské lize.