Pomůže Voženílek Třinci? Disciplinárka jeho odpor odmítla, potrestaný hráč se odvolal

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pomůže Voženílek Třinci? Disciplinárka jeho odpor odmítla, potrestaný hráč se odvolal

Daniel Voženílek dostal od disciplinární komise trest na dva zápasy.
Daniel Voženílek dostal od disciplinární komise trest na dva zápasy.Profimedia
Třinecký hokejista Daniel Voženílek (28) neuspěl s odporem proti dvouzápasovému trestu za faul na sparťana Filipa Chlapíka (26). Klíčový hráč mistrovského týmu se proti pátečnímu rozhodnutí disciplinární komise odvolal. Odvolací komise se bude případem zabývat v nejbližším možném termínu, uvedla Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH) v tiskové zprávě.

Voženílek dostal ve čtvrtek ve zkráceném řízení od předsedy disciplinární komise Viktora Ujčíka trest za zákrok na Chlapíka ve středečním utkání semifinále play off extraligy, v kterém Sparta vede 2:0. Třetí zápas se hraje dnes v Třinci. Osmadvacetiletý reprezentant nedovoleně atakoval Chlapíka ve 13. minutě, kdy jej "dohrál" u mantinelu. Rozhodčí René Hradil a Jakub Šindel třineckého útočníka nevyloučili. Manažer rozhodčích Vladimír Pešina ve čtvrtek uvedl, že oba sudí nepodali kvalitní výkon a v příštích zápasech nebudou nasazováni.

Voženílek podal proti Ujčíkově verdiktu odporu, kterým se zabývala disciplinární komise už v kompletním složení. Třineckému hráči trest potvrdila.

Oceláři argumentovali třemi podobnými případy z této sezony. "Disciplinární komise přiznala, že sice korespondují se zákrokem provedeným Danielem Voženílkem, nikoliv však v plném rozsahu, z čehož pak následně logicky plyne rozdílnost v konečném určení výše uloženého trestu," uvedla APK LH v tiskové zprávě.

Také komise v kompletním složení Ujčík, Tomáš Jelínek, Libor Procházka, Leoš Čermák a Petr Kadlec vyhodnotila Voženílkův zákrok jako zezadu vedený a obzvlášť nebezpečný. "Faulovaný Filip Chlapík byl sice v držení puku, ale v nebezpečné vzdálenosti od mantinelu a ve zranitelné pozici bez možnosti se jakkoliv ubránit zákroku, který byl navíc v závěrečné fázi umocněn vyšší intenzitou," konstatovala komise. Voženílek měl podle ní také odpovědnost za to, aby se svým zákrokem nedopustil ohrožení protihráčova zdraví, což neučinil.

Voženílek byl v této sezoně potrestán podruhé, v únoru měl zastavenou činnost na jedno utkání za faul na kladenského Jakuba Klepiše. Odchovanec Pardubic byl v základní části se 49 body druhým nejproduktivnějším hráčem Třince. V play off Voženílek vstřelil v devíti zápasech dvě branky, přidal asistenci a dělí se o třetí místo v klubové produktivitě.

Jeho odvolání bude projednávat komise v čele se Zbyňkem Irglem.

Třinec – Sparta Praha (17:00)