Šéf rozhodčích: Voženílkův gól neuznali správně. Cítím se jako Don Quijote, zlobí se kouč Třince

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Šéf rozhodčích: Voženílkův gól neuznali správně. Cítím se jako Don Quijote, zlobí se kouč Třince

Zdeněk Moták na střídačce Třince. Daniel Voženílek úplně vpravo.
Zdeněk Moták na střídačce Třince. Daniel Voženílek úplně vpravo.Profimedia
Odvolaný gól třineckého útočníka Daniela Voženílka (28) z úvodu druhé třetiny středečního druhého semifinále mezi hokejisty domácí Sparty a Oceláři nebyl uznán správně. V dnešním prohlášení to uvedl manažer rozhodčích Asociace profesionálních klubů (APK LH) Vladimír Pešina. Zároveň však přiznal, že výkon dvojice hlavních sudích Jakuba Šindela a Reného Hradila nebyl zcela přesvědčivý a bude mít vliv na jejich další nominace v průběhu vyřazovacích bojů.

Hraniční situace, která přinesla obhájcům titulu nejprve radost z vyrovnání na 1:1, ale po chvilce pak velké rozčarování, se odehrála po 26 sekundách druhého dějství. Voženílek při snaze o dorážku atakoval brankáře Jakuba Kováře a hokejkou mu zavadil o beton. Kotouč, který neměl v tu chvíli Kovář pod kontrolou, se vzápětí dokutálel za čáru. Třinečtí slavili gól, ovšem střídačka Sparty sáhla po trenérské výzvě a rozhodčí jeli přezkoumat situaci na videu.

Když padl jejich verdikt o tom, že Voženílek atakoval Kováře nedovoleně a gól nemůže platit, třinecký kouč Zdeněk Moták nevěřícně schoval hlavu do dlaní. "Co říct? Maturoval jsem z češtiny. Otázka Miguel de Cervantes – Don Quijote. Někdy mi to už připadá jako boj s větrnými mlýny. Myslím, že to všichni viděli...," uvedl na tiskové konferenci po utkání, které jeho tým ztratil gólem Michala Moravčíka v prodloužení a prohrává tak v sérii 0:2 na zápasy.

Pešina však má za to, že Hradil se Šindelem v daný moment rozhodli správně. "Včerejší semifinálový duel přinesl atraktivní podívanou, ale také řadu situací, které se dvojici hlavních rozhodčích nepodařilo vždy správně vyhodnotit. Nejvíc diskutovaný okamžik neuznané vyrovnávací branky hostí z 21. minuty však mezi ně nepatřil. Dle trendů i aktuálního výkladu pravidla 69.1 Pravidel ledního hokeje (Nedovolené bránění brankáři) tuto hraniční situaci posoudili správně a branka být uznána neměla," uvedl Pešina.

"Celkově však bohužel výkon hlavních rozhodčích v tomto utkání nedosáhl standardu, který bychom si představovali pro tuto vrcholnou fázi sezony, což bude zohledněno v dalších nominacích v pokračujícím play off Tipsport extraligy," doplnil.

Sparta – Třinec 3:2p