Voženílek Třinci doma nepomůže, Oceláři se proti trestu za faul na Chlapíka odvolají

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Voženílek Třinci doma nepomůže, Oceláři se proti trestu za faul na Chlapíka odvolají

Daniel Voženílek vyfasoval trest na dvě utkání.
Daniel Voženílek vyfasoval trest na dvě utkání.Profimedia
Hokejisté Třince budou ve třetím a čtvrtém utkání semifinále play off extraligy proti Spartě nuceně postrádat klíčového útočníka Daniela Voženílka (28). Český reprezentant dostal dvouzápasový trest za faul na Filipa Chlapíka (26) ve středečním duelu série, kterou Sparta vede 2:0. Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH) informovala o rozhodnutí předsedy disciplinární komise Viktora Ujčíka v tiskové zprávě. Oceláři na sociální síti X oznámili, že se proti trestu odvolají.

Voženílek nedovoleně atakoval Chlapíka ve 13. minutě, kdy jej "dohrál" u mantinelu. Rozhodčí René Hradil a Jakub Šindel třineckého útočníka v zápase, v němž se poté Voženílek střelecky prosadil, nevyloučili. Manažer rozhodčích APK LH Vladimír Pešina ve čtvrtek uvedl, že oba arbitři nepodali kvalitní výkon a v příštích zápasech nebudou nasazováni.

Podle pravidel měl být Voženílek vyloučen na 5 minut a do konce utkání. "Při rozhodování byla zohledněna nebezpečná vzdálenost od mantinelu a intenzita zákroku v jeho závěrečné fázi, stejně jako nižší nájezdová rychlost faulujícího hráče i fakt, že faulovaný hráč byl v držení puku a zákrokem nebyl zraněn," uvedl Ujčík ve zprávě.

Voženílek byl v aktuální sezoně potrestaný podruhé, v únoru měl zastavenou činnost na jedno utkání za faul na kladenského Jakuba Klepiše. Odchovanec Pardubic byl v základní části se 49 body druhým nejproduktivnějším hráčem týmu, v play off Voženílek vstřelil v devíti zápasech dvě branky, přidal asistenci a dělí se o třetí místo v klubové produktivitě .

Třinec – Sparta Praha (sobota 17:00)