Reprezentační útočník Tomášek mění Spartu za Färjestad, ve Švédsku podepsal roční kontrakt

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Reprezentační útočník Tomášek mění Spartu za Färjestad, ve Švédsku podepsal roční kontrakt
David Tomášek bude oblékat barvy Färjestadu.
David Tomášek bude oblékat barvy Färjestadu.hcsparta.cz
Hokejový útočník David Tomášek (27) opouští pražskou Spartu a bude hrát švédskou ligu za Färjestad. Na severu Evropy podepsal český reprezentant roční smlouvu. Oba kluby o tom informovaly na svých oficiálních webech.

"Beru zahraniční angažmá jako další velkou výzvu ve své kariéře. Se Spartou se loučím jenom v dobrém, klukům budu dál moc fandit a věřím, že se zase vrátím," uvedl Tomášek.

Odchovanec Sparty se do mateřského klubu vrátil v říjnu 2019. Před dvěma lety odešel do KHL, v Chabarovsku ale neodehrál celou sezonu a před play off opět posílil Pražany. Loni podepsal se Spartou tříletou smlouvu, jejíž součástí byla výstupní klauzule, kterou se nyní rozhodl využít.

David Tomášek a jeho statistiky ze základní části.
David Tomášek a jeho statistiky ze základní části.Livesport

"Nechtěli jsme Davidovi bránit v tom, aby dál rozvíjel svou skvěle rozjetou kariéru. Využil klauzuli ve smlouvě a my mu samozřejmě přejeme hodně štěstí. Je to pro něj další krok. Doufáme, že se naše cesty jednou znovu protnou," uvedl člen představenstva Sparty Tomáš Divíšek.

Účastník letošního mistrovství světa v posledním extraligovém ročníku nasbíral ve 47 zápasech základní části 37 bodů za 15 gólů a 22 asistencí. Ambiciózní Pražané vypadli již ve čtvrtfinále s Třincem, Tomášek v šesti utkáních jednou skóroval a na jednu branku nahrál.