Ščotka schytal za tvrdý hit trest na čtyři zápasy, sparťan Kousal vynechá jedno utkání

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ščotka schytal za tvrdý hit trest na čtyři zápasy, sparťan Kousal vynechá jedno utkání

Plzeňští hokejisté se po tvrdém hitu na Jiříčka chtěli mstít.
Plzeňští hokejisté se po tvrdém hitu na Jiříčka chtěli mstít.Profimedia
Brněnský obránce Jan Ščotka (27) dostal čtyřzápasový trest za faul na plzeňského beka Adama Jiříčka (17) v úterním utkání 23. kola hokejové extraligy. Jedno utkání nuceně vynechá útočník Sparty Pavel Kousal (25), který bude pykat za faul na Kristapse Zileho (25) z Litvínova. Asociace profesionálních klubů ledního hokeje o rozhodnutí disciplinární komise informovala na svém webu.

Ščotka fauloval sedmnáctiletého obránce v 55. minutě, kdy jej nedovoleně atakoval na obranné modré čáře. Rozhodčí Daniel Pražák a Lukáš Květoň brněnského beka vyloučili na pět minut a do konce zápasu za zásah do hlavy a krku. Jiříček skončil s otřesem mozku v nemocnici.

"Komise zákrok přehodnotila na napadení. Na výši jeho trestu měla vliv intenzita zákroku, úmysl zasáhnout protihráče i přesto, že nebyl v držení puku, a v neposlední řadě absence snahy hrát puk," uvedla komise v tiskové zprávě.

Kousal dostal dodatečný trest za faul na Zileho z 18. minuty úterního utkání, po kterém jej rozhodčí René Hradil a Roman Mrkva vyloučili na dvě minuty.

Předseda disciplinární komise Viktor Ujčík dnes potrestal pokutou ve výši deseti procent mzdy za filmování plzeňského útočníka Tima Söderlunda. Pětadvacetiletý Švéd podle jeho názoru teatrálně upadl v 55. minutě zápasu na ledě Komety.

Program extraligy