Už tady nechci být. Kanonýr hokejistů Vítkovic Mueller opouští klub na vlastní žádost

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Už tady nechci být. Kanonýr hokejistů Vítkovic Mueller opouští klub na vlastní žádost

Mueller už nebude oblékat dres Vítkovic.
Mueller už nebude oblékat dres Vítkovic.Profimedia
Hokejový útočník Peter Mueller (35) předčasně končí své angažmá ve Vítkovicích. Zkušený Američan a jeden z nejlepších extraligových střelců posledních sezon otevřeně prohlásil, že už v klubu dál pokračovat nechce a vedení se rozhodlo mu vyhovět.

Vítkovice v minulé sezoně došly až do semifinále play off, což byl největší úspěch klubu za dlouhou dobu. Také díky dlouhovlasému útočníkovi, který patřil k nejvýraznějším postavám týmu. Jenže v tomto ročníku se Ostravanům nedaří, jsou předposlední o skóre, v extralize prohráli šestkrát za sebou. A vedení mělo v pondělí s hráči pohovory, jimiž se snažilo najít způsob, jak tým znovu nastartovat.

Když přišla řada na Muellera, rozhodl se říct, jak se v týmu cítí. "Peter se několikrát vyjádřil v tom smyslu, že není spokojený se svým působením u nás ve Vítkovicích a ani s životem v Ostravě v posledním období. A zmínil, že chce z týmu odejít. V návaznosti na to jsme se domluvili na tom, že u nás už nadále nebude pokračovat," prohlásil sportovní ředitel klubu Roman Šimíček pro klubové stránky.

Spoluhráči přitom o jeho nespokojenosti neměli podle všeho ani tušení. "Všem nám v kabině oznámil, že už ve Vítkovicích pokračovat nechce a že by rád byl vytrejdovaný někam jinam. Šokovalo nás to," netajil kapitán týmu Dominik Lakatoš v rozhovoru pro vítkovický web.

Mueller tak strávil ve Vítkovicích jen o něco víc než sezonu, během níž byl často zraněný. Ze základní části vynechal 16 utkání. I tak patřil k nejproduktivnějším hráčům a také k nejlepším střelcům týmu, navíc vítězným gólem v šestém utkání čtvrtfinálové série proti Kometě rozhodl o postupu Vítkovic mezi nejlepší čtyřku play off. Právě z Brna do Ostravy přišel, s vizitkou vítěze kanadského bodování soutěže v ročníku 2020/21. A podepsal smlouvu na dva roky.

Mueller v extralize působí od podzimu 2018, kdy přišel z rakouského Salcburku.
Mueller v extralize působí od podzimu 2018, kdy přišel z rakouského Salcburku.Livesport

V této sezoně stihl odehrát 17 zápasů, ve kterých si připsal 13 bodů za šest gólů a sedm asistencí. Od minulého týdne, kdy se asistencí na jediném gólu Ridery podílel na postupu týmu do čtvrtfinále Ligy mistrů, v sestavě chyběl. Oficiálním důvodem byly potíže s třísly.

Další start už nepřidá. "Pokud to takto cítí, je to jeho volba. My jsme teď v takové situaci, že musíme mít v kabině hráče, kteří chtějí bojovat za Vítkovice a chtějí společně táhnout za jeden provaz a na ledě nechat maximum, abychom se konečně zvedli. Pokud tady někdo nechce být a nechce týmově pracovat, tak tady prostě nemá místo," řekl rezolutně Lakatoš.