Třinec – Hradec. Nemůžeme do toho jít, že vedeme 3:0 na zápasy. Bude to boj, ví Vrána

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Třinec – Hradec. Nemůžeme do toho jít, že vedeme 3:0 na zápasy. Bude to boj, ví Vrána
Petr Vrána může potřetí v řadě zvednout nad hlavu trofej pro vítěze play off.
Petr Vrána může potřetí v řadě zvednout nad hlavu trofej pro vítěze play off.Profimedia
Petr Vrána (38) byl do Třince vyměněn v lednu 2019 ze Sparty a v novém působišti získal své první tři tituly v kariéře. S Oceláři uspěl ve všech dvanácti sériích a po dnešní výhře 1:0 nad Hradcem Králové je blízko tomu, aby zvedl Masarykův poháru počtvrté v řadě. Slezský klub vede ve finále 3:0 na zápasy a dělí jej jedno vítězství od triumfu.

"Musíme zůstat nohama na zemi a do dalšího zápasu vstoupit lépe, protože začátek nebyl úplně optimální. Všichni víme, že Hradec nám tady nenechá nic zadarmo. Musíme se připravit na další bitvu," řekl Vrána novinářům. "Káca (brankář Kacetl) nás podržel. Kluci hráli obětavě a po první třetině jsme začali hrát trošku líp. Snažili jsme eliminovat jejich rychlé přechody přes střední pásmo a vyšlo to," pokračoval.

Oceláři už po dvou úvodních výhrách v Hradci Králové krotili euforii. Zdůrazňovali, že myslí jen na zápas číslo tři. "Možná to tam vzadu někde je (že jsme blízko), ale opět se potvrdilo, že jsou kluci hodně zkušení a po ne úplně povedeném začátku jsme se dostali do hry. Marko (Daňo) se prosadil z brejku a byli jsme schopni to udržet. Káca měl spoustu velkých zákroků, kluci na konci zblokovali obětavě hodně střel. Takhle nějak to musí vypadat," těšilo Vránu.

Třinec opět ukázal, že je složité překonat jeho obranu. A když vede, umí náskok udržet. "Je to o nějaké koncentrovanosti a o tom, že jsou kluci obětaví. Za stavu 1:0 jsme zblokovali spoustu střel a Káca měl spoustu velkých zákroků. Hradec měl hodně velkých a kvalitních šancí, opravdu nás podržel. Všechno tak nějak zapadá do sebe, ta jednoduchost, obětavost, koncentrovanost a skvělý gólman," vysvětlil.

Už v neděli tak může Třinec slavit další titul. "Nemůžeme do toho jít s tím, že vedeme tři nula na zápasy a že to bude něco jednoduchého. Jsem přesvědčený, že všichni jsou si vědomi , že Hradec do utkání vletí a že to zase bude velký boj," podotkl Vrána a potvrdil, že bude hrát za Třinec i v příští sezoně. "Domluvili jsme se na nějakém pokračování, ale zatím bych to teď nerozváděl. Ještě se pořád hraje a to je téma, které bude až po sezoně," řekl.

Více o zápase Třinec – Hradec