Zachar se vrací do mateřského Liberce, Mountfield HK jej vyměnil za Paříka

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Zachar se vrací do mateřského Liberce, Mountfield HK jej vyměnil za Paříka
Marek Zachar je libereckým odchovancem, klub opustil v roce 2022, kdy zamířil do Mountfieldu.
Marek Zachar je libereckým odchovancem, klub opustil v roce 2022, kdy zamířil do Mountfieldu.Profimedia
Útočník Marek Zachar (25) se vrací z extraligového Hradce Králové do mateřského Liberce, opačným směrem putuje brankář Lukáš Pařík (22). Oba kluby o výměně do konce sezony informovaly na svých webech.

"Zkoušeli jsem všechny dostupné možnosti přivést ještě nějaké hráče, zejména do brankoviště. Řešili jsme více možností, ale ty postupně padly z mnoha důvodů. Nakonec jsme se rozhodli, že doplníme pouze naši brankářskou dvojici Lukášem Paříkem, který nedostává tolik prostoru v Liberci a chce dokázat, že se jedná o extraligového gólmana," uvedl generální manažer Hradce Aleš Kmoníček.

Pařík se do Česka vrátil před sezonou z nižších zámořských soutěží. Začal v prvoligových Litoměřicích, v listopadu se přesunul do Liberce a za Bílé Tygry odchytal devět zápasů. Více šancí dostával o dva roky mladší Daniel Král. Nyní Pařík doplní Jana Lukáše a Fina Eetua Laurikainena v Hradci Králové, po sezoně se ale vrátí do Liberce, kde podepsal smlouvu na příští sezonu.

"Po návratu Dávida Hrenáka z marodky jsme se rozhodli uvolnit Lukáše Paříka do Hradce výměnou za Marka Zachara. Důvodem je, že potřebujeme rozšířit počet útočníků před finální fází sezony," uvedl liberecký trenér Filip Pešán.

Zachar je libereckým odchovancem, klub opustil v roce 2022, kdy zamířil do Mountfieldu. V aktuální sezoně odehrál 31 zápasů, ve kterých vstřelil čtyři branky a přidal dvě asistence. Východočeši ho již delší dobu nabízeli k výměně.

Do Liberce se vrací i slovenský útočník Miroslav Mucha, kterého klub v říjnu uvolnil na hostování do Zvolena. "Mirovi působení ve slovenské extralize prospělo. Nám se tak zvýší konkurence v útočných řadách a rozšíří se kádr pro play off," řekl Pešán na adresu Muchy, jenž ve Zvolenu odehrál 30 zápasů s bilancí 4+15. Za Liberec na začátku sezony nastoupil ve čtyřech utkáních a nebodoval.

Další výměny a spekulace