Hrdina Livakovič vychytal Japonce. Byl nepřekonatelný, chválil trenér Dalič

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Hrdina Livakovič vychytal Japonce. Byl nepřekonatelný, chválil trenér Dalič
Hrdina Livakovič vychytal Japonce. Byl nepřekonatelný, chválil trenér Dalič
Hrdina Livakovič vychytal Japonce. Byl nepřekonatelný, chválil trenér DaličReuters
Chorvatský brankář Dominik Livakovič (27) věřil svým instinktům a při pondělním vítězství 2:1 nad Japonskem vytáhl v penaltovém rozstřelu tři skvělé zákroky, poslal svůj tým do čtvrtfinále mistrovství světa v Kataru a stal se hrdinou.

Livakovič svým heroickým výkonem dal zapomenout na neproměněný pokus spoluhráče Marka Livaji ze třetí série a přiblížil svůj tým čtvrtfinále.

Takumi Minamino, Kaoru Mitoma a Maya Yoshida - tyhle všechny fantastický Livakovič vychytal. Následně Mario Pašalič poslal japonského brankáře Gondu na opačnou stranu a svůj tým mezi nejlepších osm.

Sestřih utkání Japonsko - Chorvatsko.
Livesport CZ

"Je to spíše instinkt než analýza střelců... Nemyslím si, že by ty penalty byly příliš složité na chycení, ale hráči střílí velmi tvrdě," řekl na tiskové konferenci rozzářený Livakovič, když byl dotázán na tajemství svého úspěchu.

Přitom Japonsko se těsně před přestávkou ujalo vedení, to když Daizen Maeda zužitkoval dobře rozehraný rohový kop. Ale Chorvatsko vyrovnalo, když v 55. minutě Ivan Perišič hlavou překonal Dejana Lovrena. A zápas skončil 1:1 i po prodloužení.

Chorvatský trenér Zlatko Dalič udělal odvážný tah, když v prodloužení stáhl Perišiče a Luku Modriče, ale ukázalo se, že jich nebylo třeba. Livakovič byl tím, kdo tým poslal dál.

Přehled zápasu Japonsko - Chorvatsko 1:2

"Dnes jsme měli fantastického brankáře, Livakovič byl skvělý, nepřekonatelný, penalty chytal velmi sebejistě," řekl Dalič.

Chorvatsko na cestě do finále v Rusku 2018 vyhrálo v rozstřelu dvakrát, ale na stadionu Al Janoub se tentokrát prosadila nová generace. "Máme tu 18 hráčů, kteří nebyli na ruském mistrovství světa, a dnes jsem jim řekl - tohle je vaše šance zapsat se do historie," řekl Dalič.

Šestapadesátiletý trenér sdělil, že by se v osmifinále raději utkal s Jižní Koreou než s Brazílií, ale v každém případě je rád, že svůj tým dovedl do prvního kola vyřazovacích bojů.

"Odpočineme si a myslím, že můžeme živit naději na další skvělé výsledky. Tenhle tým má velkou kvalitu, ale šampionát je plný skvělých mužstev a hráčů," řekl.