Vorlický si připsal premiérový start v Serii A, Atalanta překvapivě podlehla Lecce

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vorlický si připsal premiérový start v Serii A, Atalanta překvapivě podlehla Lecce

Atalanta v utkání doplatila na neproměňování šancí.
Atalanta v utkání doplatila na neproměňování šancí.Profimedia
Lecce se v 23. kole Serie A postaralo o překvapení, když zvítězilo na stadionu Atalanty 2:1. Giallorossi tak po triumfu z roku 1994 uspěli v Bergamu teprve podruhé v historii. Debut v dresu domácích si v 75. minutě odbyl český záložník Lukáš Vorlický (21), jenž se letos v juniorské Primaveře blýskl již třemi trefami.

Atalanta – Lecce 1:2

Do vedení se už ve čtvrté minutě dostali hosté. Ceesay napřáhl z úctyhodné vzdálenosti a střelou k levé tyči překvapil gólmana Lombarďanů, který se po míči natahoval marně. V dresu poněkud bezradně působící Atalanty málem vyrovnal Rasmus Höjlund, jenže jeho hlavička z malého vápna postrádala přesnost.

O chvíli později zahrozil Ademola Lookman, ale pokus směřující k bližší tyči vyrazil Wladimiro Falcone. Po půlhodině hry ztroskotal na gólmanovi také Joakim Maehle, jenž nedokázal skórovat z velmi nadějné pozice. To však bylo ze strany domácích v první půli všechno, a do šaten tak šli s těsným náskokem hráči Lecce.

Lecce vytěžilo z minima maximum.
Lecce vytěžilo z minima maximum.Opta by Stats Perform

Krátce po změně stran sice překonal Falconeho Lookman, jenže kvůli ofsajdu nemohla jeho branka platit. Hluboko zatažený obranný blok Lecce v dalším pokračování druhého dějství soupeře k žádné výrazné příležitosti nepustil. Naopak v 74. minutě podruhé udeřili Vlci. Katastrofální bránění rohového kopu využil hlavičkující Alexis Blin, který se radoval z premiérového zásahu v nejvyšší italské soutěži.

V závěru vykřesal naději domácích na vyrovnání Höjlund. Dánský mladík potrestal váhavou rozehrávku Falconeho a navázal na trefu z minulého zápasu. Italský brankář svou chybu napravil v nastaveném čase, kdy vytáhl parádní zákrok proti pumelici Luise Muriela. 

Fiorentina – Empoli 1:1

U trefy hostů neměl čisté svědomí domácí Sofyan Amrabat, který zazářil na nedávném mistrovství světa, po němž se dokonce dle mnoha světových médií objevil v ideální sestavě celého turnaje. Maročan totiž ve 29. minutě zbytečně ztratil míč a na konci následné akce přesně zakončoval Nicoló Cambiaghi. Český reprezentant Antonín Barák odehrál v dresu Fialek celý zápas a v průběhu první půle ho o gól obralo ofsajdové postavení. Až v samém závěru tak vyrovnal čtyřiadvacetiletý Brazilec Arthur Cabral.

Salernitana – Lazio 0:2

Novému trenérovi domácích Paulu Sousovi nevyšla jeho premiéra ideálně, zpátky v italské nejvyšší soutěži ho přivítal dvěma góly zkušený útočník Ciro Immobile, oba vsítil po změně stran. Biancocelesti tedy splnili roli favorita a po čtvrtečním triumfu v Evropské konferenční lize si přenesli herní pohodu i do ligy, v níž předtím nevyhráli třikrát v řadě.

Aktuální forma fotbalistů Lazia.
Aktuální forma fotbalistů Lazia.Livesport

Spezia – Juventus 0:2

Vítěznou trefu utkání zaznamenal ve 32. minutě Moise Kean, který pátým ligovým gólem v sezoně vyrovnal svou bilanci z předchozího ročníku. Aquile k prvnímu vítězství po pěti zápasech nedovedl ani čtyřicetiletý brankář Federico Marchetti, jenž musel v prvním poločase nahradit zraněného Bartolomieje Dragovského.

AS Řím – Verona 1:0

V úvodu zápasu si přivodil smolné zranění hlavy Tammy Abraham, jenž musel vzápětí střídat. Hlavního kanonýra domácích ovšem dokázal gólově zastoupit při svém prvním ligovém startu Ola Solbakken, který ve 45. minutě rozvlnil síť hostů. Římané tak přerušili neporazitelnou sérii Verony čítající čtyři střetnutí, zároveň jim zisk tří bodů zajistil posun na třetí příčku v tabulce.

Tabulka Serie A.
Tabulka Serie A.Livesport