Inter se po slibném úvodu jen protrápil k remíze, Ngonge trefil výhru Verony

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Inter se po slibném úvodu jen protrápil k remíze, Ngonge trefil výhru Verony

Aktualizováno
Inter nečekaně nedal Sampdorii ani gól.
Inter nečekaně nedal Sampdorii ani gól.AFP
Sampdoria Janov získala ve 22. kole Serie A velmi cenný výsledek, když na vlastním hřišti remizovala s Interem 0:0. Poprvé od 4. ledna se v ligovém utkání objevil v základní sestavě Romelu Lukaku (29) a v úvodních minutách si se svými spoluhráči vypracoval dvě tutové příležitosti. Pak ale kvalita výkonu jeho i celého týmu klesla. Nerazzurri tak sice poprvé v této sezoně udrželi na hřišti soupeře čisté konto, ztráta na vedoucí Neapol však narostla na propastných 15 bodů.

Verona – Salernitana 1:0

Tíha klíčového střetnutí nebyla vůbec patrná. Oba celky se od startu zápasu hnaly za úvodní brankou, jejich snahu však marnila nepřesná kombinace na útočné polovině. Postupem času začala Verona přebírat otěže zápasu, což eskalovalo v řadu příležitostí. Nejdříve Ondrej Duda spálil svou šanci z dorážky, o chvíli později zase Ngonge rozvlnil síť, bohužel pro něj z ofsajdové pozice. To ale nemuselo belgického záložníka mrzet dlouho, po půlhodině hry už mu totiž byl gól připsán poté, co z voleje uklidil centrovaný balon mezi tři tyče.

Hosté přidali po změně stran na aktivitě směrem dopředu, jenže pevná obrana Hellasu je do výraznější příležitosti nepustila. Trenér Davide Nicola chtěl zlepšit herní projev svého týmu, a tak poslal do ofenzivních řad čerstvé síly. Po avizovaných střídáních držela sice Salernitana více balon, cesta do pokutového území soupeře jí však byla nadále zapovězena.

To samé se nedalo říct o domácích, kteří si málem vykoledovali pokutový kop. Zákrok Lorenza Piroly ve vápně nejdříve vyhodnotil sudí jako penaltový, po kontrole u videa však svůj verdikt odvolal. V samostatném úniku se v závěru objevil Krzysztof Piatek, ojedinělou šanci na vyrovnání ale neproměnil. Lorenzo Montipó vytáhl proti polskému forvardovi skvělý zákrok a udržel čisté konto.

Livesport hráč utkání: Cyril Ngonge (Verona)

Sampdoria – Inter Milán 0:0

Ofenziva hostů byla velmi silná. To chtěl už ve druhé minutě předvést Lukaku. Jeho dělovka z velkého vápna však mířila doprostřed branky. Ve 20. minutě mohl Nerazzurri poslat do vedení Matteo Darmian, jenže v pokutovém území přestřelil. Do dobré příležitosti se dostal i slovenský stoper Milan Škriniar, tomu ale rána z hranice šestnáctky nesedla a proletěla daleko od levé tyče brankáře Emila Audera.

Ve druhé půli Inter navázal na první dějství a vypracovával si více šancí než Sampdoria. V 54. minutě se k odraženému balonu dostal Federico Dimarco, jenž bez váhání vystřelil, ale jeho pokus jenom prosvištěl nad břevnem. Stejný hráč se do příležitosti dostal i o šest minut později, když si ve vápně našel centr z levé strany, trefil však pouze boční síť.

Trápení Interu mohl po sklepnutí od Edina Džeka prolomit Hakan Calhanoglu, jeho pokus ale těsně minul pravou tyč. Rozhodnout zápas mohl Francesco Acerbi dalekonosnou střelou, brankář Audero byl však proti a jeho ránu vyrazil na břevno.

Livesport hráč utkání: Henrikh Mkhitaryan (Inter)

Tabulka Serie A.
Tabulka Serie A.Livesport