Jankto po dalším utrpení: Na prvenství nemůžeme myslet. Jediný lék je tvrdá dřina

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Jankto po dalším utrpení: Na prvenství nemůžeme myslet. Jediný lék je tvrdá dřina

Jankto se sice poprvé trefil za Spartu a zároveň i v české lize, radost ale po zápase v Teplicích neměl.
Jankto se sice poprvé trefil za Spartu a zároveň i v české lize, radost ale po zápase v Teplicích neměl.Profimedia
Poprvé se gólově prosadil v české první lize, vedoucí branka z duelu v Teplicích je ale pro Jakuba Jankta (26) po konečné remíze 2:2 jen slabou náplastí na další ztracené body. Letenští proti outsiderovi neudrželi dvougólový náskok a počtvrté za sebou berou jen plichtu. Podle reprezentačního křídelníka nemůže Sparta s podobnými ztrátami ani pomýšlet na špičku.

"Když vedeme 2:0 v Teplicích a ztratíme takhle zápas, tak vůbec nemůžeme pomýšlet na nějaké prvenství," prohlásil Jankto po utkání 8. ligového kola v rozhovoru pro klubový web. "Hlavně v první půli to konečně vypadalo tak, jak by to v útočné fázi vypadat mělo. Bohužel to pak vezmeme a všechno zahodíme tím, co uděláme v obraně," litoval český reprezentant, jenž přišel do Sparty během léta na hostování ze španělského Getafe.

Ve svém šestém ligovém utkání se poprvé střelecky prosadil. V 12. minutě prodloužil Jan Kuchta z prvního dotyku míč za obranu a krajní záložník zamířil obstřelem ke vzdálenější tyči. "To byla velice dobře nacvičená situace. Trénovali jsme ji celý týden, rozebírali jsme to i na videu. Je to ale strašně malá náplast. Kdyby to byl vítězný gól, bylo by to úplně o něčem jiném," podotkl odchovanec Slavie, který v 18 letech odešel do Itálie.

Tabulka FORTUNA:LIGY

Spartě Janktova trefa na výhru nestačila. Na druhou branku Tomáše Čvančary odpověděl dvěma zásahy senegalský útočník Abdallah Gningue. Trápící se Pražané získali v úvodních osmi kolech jen 13 bodů, za posledních 16 let měli horší bilanci pouze v sezoně 2019/20 (11 bodů). Na třetím místě neúplné tabulky ztrácejí šest bodů na vedoucí Plzeň, která má navíc zápas k dobru.

Statistiky utkání Teplice – Sparta

"Osobně jsem často zažil situace, že se nedařilo. Jediný lék je tvrdá dřina, tvrdý trénink, nic jiného nepomáhá. Pokud budeme makat, tak se to obrátí," doplnil Jankto.