Sparta počtvrté remizovala, v Teplicích po hrubkách ztratila dvougólové vedení

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sparta počtvrté remizovala, v Teplicích po hrubkách ztratila dvougólové vedení

Tomáš Čvančara sice dal Teplicím gól, na výhru to ale opět nestačilo.
Tomáš Čvančara sice dal Teplicím gól, na výhru to ale opět nestačilo.Profimedia
Sparta je v těžké krizi, v Teplicích po hrubých chybách přišla o dvougólové vedení a počtvrté za sebou jen remizovala. Gólový zápis utkání otevřel v 16. minutě Jakub Jankto (26), pro kterého se jednalo o premiérovou trefu v rudém dresu. Hosté poté dlouho drželi vedení, o které přišli až v 83. minutě, kdy nepochopitelnou minelu Caspera Höjera (27) při rozehrávce potrestal dvougólový Abdallah Gningue (23).

Sparťané byli od začátku aktivnější a po čtvrthodině hry se dostali díky gólu Jankta do vedení. Reprezentační záložník zakroutil míč z hranice šestnáctky přesně ke vzdálenější tyči a brankář Filip Mucha byl bez šance. V dalším průběhu však začali hrozit také domácí.

Nebezpečně vypadal únik Gningueho, kterého za žlutou kartu zastavila ještě mimo pokutové území posila z Manchesteru United Matěj Kovář. Střela Matěje Hybše z další akce pak těsně minula zadní tyč. Na útočné snahy Sklářů dokázala Sparta zareagovat tím nejlepším možným způsobem, a to gólem znamenajícím dvoubrankové vedení.

Statistiky zápasu Teplice – Sparta

Přesnou hlavičkou se po rohovém kopu prosadil Tomáš Čvančara. Ještě do poločasu ale Teplice snížily, když po sklepnutí Daniela Fily uklidil míč do sítě hlavou Gningue. Pomalejší rozjezd druhé půle od obou celků oživil až po hodině hry domácí útočník Filip Žák, který prudkým pokusem z pravé strany prověřil pozornost Kováře.

Ten střelu pohotově vyrazil a připsal si vůbec první úspěšný zákrok v české nejvyšší soutěži. Ve zbylé třetině utkání příliš mnoho šancí k vidění nebylo a hosté hráli mnohem opatrněji než v první půli. Jejich pasivitu tak v 83. minutě potrestal Gningue. Po chybě Höjera – nebyla to zdaleka jediná sparťanská minela v utkání – umístil míč z hranice pokutového území k pravé tyči.

Livesport hráč utkání: Abdallah Gningue (Teplice)