Je potřeba být pokorný a pracovat, řekl po třetím hattricku třinecký Hudáček

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Je potřeba být pokorný a pracovat, řekl po třetím hattricku třinecký Hudáček

Je potřeba být pokorný a pracovat, řekl po třetím hattricku třinecký Hudáček
Je potřeba být pokorný a pracovat, řekl po třetím hattricku třinecký HudáčekProfimedia
Libor Hudáček (32) čekal v hokejové extralize až do osmého zápasu na první gól v třineckém dresu. Od té doby naplňuje pověst střelce - v devíti utkáních nasázel osm branek a v posledním kole Oceláři deklasovali i díky jeho hattricku Kladno 8:0.

"Je skvělé, že mi to začalo padat. Každého hráče góly potěší, zvednou mu sebevědomí a pak to jde lehčeji jako například dnes," řekl Hudáček novinářům. Při hattricku měl i štěstí. Dvě ze tří jeho tref skončily v síti po odrazu soupeře. "Dvakrát mi Kladeňáci pomohli, takže jim děkuji. Je skvělé dát znovu několik gólů a těšit se z výhry," dodal.

Hudáček přiznal před pár týdny po své první brance, že jej štval gólový půst a že je typem hráče, který si analyzuje, proč to nejde. Zároveň tehdy podotkl, že se člověk ve špatném období nesmí moc trápit a v dobrém zase nesmí létat v oblacích. "Je potřeba být pokorný a dál pracovat. Pak přijde zápas jako dnes a dáte takové góly. O tom to je. Někdy to jde, jindy to jde takto."

Detail zápasu Třinec - Kladno 8:0

Hudáček vstřelil v extralize hattrick potřetí, první dva nasázel do sítě Sparty a Vítkovic. "Není jich moc, každý si pamatuju," prohlásil Hudáček. Těší jej, že se ale prosadili i další - například obránce Karlis Čukste dal premiérový gól v české nejvyšší soutěži, Daniel Kurovský se trefil v sezoně poprvé. Vyzdvihl i výkon v obraně, která dovolila Kladnu jen třináct střel a gólman Mazanec tak vychytal první nulu v ročníku.

"Jsme rádi, že má Mazy nulu a že mohly být mexické vlny a že jsme dohrávali zápas v pohodě. Byl to před pauzou super výkon, dali jsme hodně gólů, nedostali žádný. Opět nám vyšly i přesilovky, ty nám jdou, ale je potřeba pochválit i kluky v oslabení, ve kterém jsme se zlepšili a nedostáváme góly. Jdeme správnou cestou," těšilo Hudáčka.

Obhájce titulu odstartoval sezonu čtyřmi porážkami, poté ale získal 26 bodů ve 12 zápasech a vyhoupl se na pátou příčku. Navíc má ještě tři odložená utkání k dobru.

"Jsme rádi, že jsme po začátku, kdy jsme ztratili hodně bodů, pátí. Cíle jsou ale vyšší. Musíme se dobře připravit na další část sezony, kvalitně potrénovat a po pauze být lepší jako teď," řekl Hudáček. "První třetiny musíme zlepšit, hlavně dávat góly. Máme šance, jen je musíme více proměňovat. Pak to bude lehčí, budeme psychicky navrchu my a ne soupeř."