Je úplně jedno, jestli jsme favorit nebo outsider. Zápasy jdeme vyhrát, říká Sedlák

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Je úplně jedno, jestli jsme favorit nebo outsider. Zápasy jdeme vyhrát, říká Sedlák
Sedlák relaxoval u golfu a už se nemůže dočkat vstupu Pardubic do play off.
Sedlák relaxoval u golfu a už se nemůže dočkat vstupu Pardubic do play off.Profimedia
Ofenzívní lídr Pardubic Lukáš Sedlák (30) přivítal po triumfu v základní části hokejové extraligy pauzu na odpočinek před startem čtvrtfinále, v které se stihl věnovat oblíbenému golfu. Útočník, jenž kvůli angažmá v Dynamu ukončil v polovině prosince předčasně smlouvu v NHL s Philadelphií, dnes řekl novinářům, že už se těší na vstup do play off.

Nejlepší tým dlouhodobé soutěže začne v pátek a v sobotu doma, ale ještě si musí počkat minimálně do úterka a možná až do středy, zda ho čeká Plzeň, či jeden z dvojice Olomouc - Karlovy Vary.

"Mně osobně je to asi jedno. Samozřejmě každému hráči sedí třeba některý soupeř víc, ale je to play off. Je jedno, na koho narazíte, když chcete dojít daleko, musíte vyhrát ty čtyři zápasy proti každému," řekl Sedlák.

Pardubice s dalšími třemi nejlepšími týmy základní části Vítkovicemi, Spartou a Hradcem Králové čekají na soky z předkola. Pro Dynamo to znamená jedenáct dnů bez zápasu od posledního 52. kola. "Já myslím, že to bylo dobré, že jsme vypnuli od hokeje. Já jsem na to vůbec nemyslel. Zašel jsem si na golf a trošku jsem s trenérem potrénoval. Povedlo se trošku dostat hlavu od hokeje. Po těch zápasech, které se tolik nepovedly, opravdu trošku vypnout," prohlásil Sedlák.

Pardubicím se závěr základní části nepovedl.
Pardubicím se závěr základní části nepovedl.Livesport

Připomněl sérii čtyř porážek na závěr poté, co už Pardubice měly jistý zisk Poháru Jaroslava Pouzara pro vítěze základní části. Věří, že se tým z nepodařených utkání poučí. "Myslím, že to bylo víc zápasů než ty čtyři, které jsme prohráli. Zase třeba ten poslední už byl z naší strany docela dobrý, ale nedávali jsme góly a nepomohli jsme si přesilovkami. Zároveň jsme dělali chyby, po kterých jsme vždycky dostali góly," uvedl Sedlák.

Je přesvědčen o tom, že Dynamo se v úvodu čtvrtfinále proti rozehranému soupeři rychle vrátí do tempa. "To bude asi trošku nepříjemné. Musíme do toho prvního zápasu vstoupit aktivně a hlavně jednoduše. Trošku se ta první střídaní rozehrát a nevymýšlet nějaké blbosti. Každý se musí dostat do tempa. Myslím si, že to nebude zase tolik znát. Možná první dvě střídaní budeme trošku nerozehraní, ale pak už to bude dobré," konstatoval.

Zkušenosti Radila a spol. se budou hodit

Výhodu nevidí ani na jedné straně. "Já si myslím, že je to tak půl na půl. Oni budou rozehraní, zároveň budou mít už nějaké bolístky, nebo budou unavení z těch zápasů, které jsou těžké. Já už se nemůžu dočkat, ta pauza je dlouhá. Teď když se dívám na zápasy, tak jsem z toho více nervózní, než když hraju. Už se na to těším," řekl Sedlák, který ve 24 zápasech za Dynamo nasbíral 27 bodů za 15 branek a 12 asistencí.

Označení favorit je v kabině před sezonou notně posílených Pardubic, které získaly titul naposledy v roce 2012, zapovězené. "Vím že to média budou řešit. Všechny ty statistiky, které určují vítěze už na začátku základní části. My víme, že na tohle se vůbec nedá hrát. Předkolo to jen dokazuje. Prostě půjdeme do zápasu, abychom ten druhý tým porazili a je úplně jedno, jestli jsme favorit nebo outsider. Prostě jdeme vyhrát," uvedl Sedlák.

Lukáš Sedlák ví, že jasným cílem Pardubic je titul.
Lukáš Sedlák ví, že jasným cílem Pardubic je titul.Opta by Stats Perform

Zkušenosti týmu, v němž jsou i pamětníci posledního titulu Dynama Jan Kolář, Robert Kousal, Lukáš Radil, Daniel Rákos a Tomáš Zohorna, jsou ale podle něj velice cenné. "Samozřejmě hrajou roli. Je potřeba nebýt ani nahoře, ani dole, ať se děje, co se děje. Můžete prohrát jeden zápas 0:6, jak se to stalo teď Liberci s Plzní, a další můžete vyhrát. Je jedno, jak ten výsledek vypadá, ale do druhého se jde úplně od nuly," uvedl Sedlák.

"Já si myslím, že každý ví, o co jde a o co hrajeme. Po základní části jsme udělali čáru, protože je vlastně jedno, jak skončíte. Je to vidět i v předkole, že je jedno, jestli jste první, desátý nebo dvanáctý. Zápasy jsou vyrovnané. Začíná se od nuly a musíme se dobře nachystat," dodal Sedlák.