Jednadvacítka zvládla přípravu, pod výhru nad Severním Irskem se dvěma góly podepsal Sejk

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Jednadvacítka zvládla přípravu, pod výhru nad Severním Irskem se dvěma góly podepsal Sejk

Halinský slaví gól na 3:0.
Halinský slaví gól na 3:0.Profimedia
Čeští fotbalisté do 21 let porazili v přípravném utkání v Pardubicích Severní Irsko 3:0. "Lvíčata" se ideálně naladila na úterní domácí kvalifikační zápas o postup na mistrovství Evropy 2025 s Islandem.

Česko – Severní Irsko 3:0

Svěřenci trenéra Jana Suchopárka rozhodli svůj první duel v tomto kalendářním roce už v prvním poločase, kdy se dvakrát trefil Sejk po nahrávkách Karabce. Útočník druholigové nizozemské Rody Kerkrade se nejprve prosadil střelou z úhlu v 17. minutě a o více než čtvrt hodiny později skóroval z podobné pozice.

Do druhé půle nastoupili domácí s osmi změnami v sestavě. Koželuh, který spolu s Prebslem jako jediný z českého týmu odehrál celý zápas, napálil tyč. V 78. minutě si Halinský naběhl na Ševčíkův centr a zblízka stanovil konečné skóre.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

"Zápas mi ukázal, že máme chuť. Chybí nám sice občas lepší finální řešení, ale jsme spokojení, protože jsme do zápasu zapojili všechny hráče, nikdo se nezranil a všichni pracovali dobře. Dali jsme tři branky, což je náš v uvozovkách rekord, za to jsem moc rád," citoval Suchopárka web Fotbalové asociace ČR.

"Lvíčata" v dosavadních třech kvalifikačních zápasech ještě nezvítězila a ve skupině I jsou předposlední s šestibodovou ztrátou na vedoucí Dánsko a Wales. Seveřané ale sehráli o zápas víc a Wales dokonce o dva. Zápas s Islandem se bude hrát v Hradci Králové.