Sejk se dočkal zahraničního angažmá, v Nizozemsku bude hrát za Rodu JC Kerkrade

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sejk se dočkal zahraničního angažmá, v Nizozemsku bude hrát za Rodu JC Kerkrade

Aktualizováno
Sejk nedostal ve Spartě potřebné minuty.
Sejk nedostal ve Spartě potřebné minuty.Profimedia
Kapitán české fotbalové reprezentace do 21 let Václav Sejk (21) opustil pražskou Spartu a v jarní části sezony bude hostovat v druholigovém nizozemském klubu Roda JC Kerkrade. Součásti dohody není opce na přestup. Úřadující mistři o odchodu talentovaného útočníka informovali na webových stránkách.

Sejk na podzim při velké konkurenci ve Spartě neměl pevné místo v sestavě týmu trenéra Briana Priskeho. Převážně v roli náhradníka zasáhl do 16 soutěžních zápasů, jedinou branku vstřelil v listopadovém osmifinále domácího poháru proti Bohemians 1905.

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Livesport

Do Sparty přišel Sejk v roce 2017 z Teplic a přes mládežnické výběry se dostal do A-týmu. Hostoval v Teplicích a Jablonci, v nejvyšší soutěži má na kontě 55 utkání, 11 gólů a tři asistence. Nyní si poprvé vyzkouší zahraniční angažmá.

"Příchodem Václava dodáme našemu týmu soubojovost a dynamiku. Špičkový klub, jako je Sparta Praha, nám půjčil talentovaného hráče pro jeho další rozvoj. Na to jsme hrdí. Václav hraje nejvyšší soutěž v Česku a je kapitánem české reprezentace do 21 let," řekl k nové akvizici technický ředitel nizozemského klubu Rob Servais.

Roda je po 22 kolech druhé nizozemské ligy druhá v tabulce, na vedoucí Tilburg ztrácí šest bodů.

Další přestupy a spekulace