Jsme dobrý tým, ale nejsme schopni zvítězit v Lipsku 4:0, prohlásil Guardiola

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Jsme dobrý tým, ale nejsme schopni zvítězit v Lipsku 4:0, prohlásil Guardiola

Guardiola ocenil kvality soupeře.
Guardiola ocenil kvality soupeře.Profimedia
Trenér fotbalistů Manchesteru City Pep Guardiola (52) označil remízu 1:1 ve středečním úvodním osmifinále Ligy mistrů v Lipsku za dobrý výsledek. Odmítl názory, že jeho tým měl jako velký papírový favorit zvítězit jednoznačným rozdílem, a prý tušil, že dvojzápas s německým mužstvem se rozhodne až v odvetě.

"Co očekáváte? Že jsme tady hráli přípravné utkání? Kolik zápasů Lipska jste viděli? Jestli lidé očekávají, že tady vyhrajeme 5:0, tak to tak prostě není. Jsme v soutěži, v níž během skupin vypadly velké týmy," řekl Guardiola v rozhovoru pro BT Sport.

"Je to náročné, hráli jsme čtvrtý zápas během deseti dnů. K tomu zranění, cestování. Jsme dobrý tým, dovedeme spoustu věcí. Jestli si ale někdo myslí, že tady vyhrajeme 4:0, tak se omlouvám, toho schopní nejsme," uvedl zkušený Španěl.

Pro Lipsko měl jen slova uznání. "Proč si nemyslíte, že to je dobré mužstvo? Neprohráli moc zápasů, porazili doma i Real Madrid. S Bayernem remizovali 1:1. Bayern byl nejdřív lepší, ale ve druhé půli bylo Lipsko o dost lepší. Lipsko hodně respektuju. Když se jim daří, je to proto, že jsou dobří," mínil Guardiola.

Statistiky zápasu RB Lipsko – Manchester City
Statistiky zápasu RB Lipsko – Manchester CityLivesport

Podle Guardioly jde o dobrý výsledek

Jeho svěřenci vedli po úvodním dějství zásluhou Riyada Mahreze 1:0, ale po změně stran srovnal Joško Gvardiol. "Ve druhé půli jsme neudělali krok vpřed. Lipsko začalo vysoko napadat. Po vyrovnání jsme se vzchopili a posledních 20 minut odehráli dobře. V obou poločasech jsme měli šance. Je to dobrý výsledek," prohlásil někdejší kouč Barcelony a Bayernu Mnichov.

Odveta na hřišti obhájce anglického titulu je na programu 14. března. "Cítil jsem, že utkání tady v Lipsku proběhne tímto způsobem a že se rozhodne až v odvetě," podotkl Guardiola.

Kouč domácích Marco Rose byl spokojený s reakcí svých hráčů na nepovedený první poločas. "O přestávce jsem jim řekl, že bychom měli začít hrát. První půle byla opravdu těžká. Držení míče 26 procent proti City nestačí. Neměli jsme žádnou sílu, byli jsme pasivní, ale ve druhé půli to bylo naprosto opačně. Lepší pozdě než vůbec," řekl německý trenér.

Přehled zápasu RB Lipsko – Manchester City 1:1