Manchester City v LM jen remizoval v Lipsku, o výhře Interu v závěru rozhodl Lukaku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Manchester City v LM jen remizoval v Lipsku, o výhře Interu v závěru rozhodl Lukaku
Aktualizováno
Ve druhém poločase se utkání v Lipsku vyrovnalo.
Ve druhém poločase se utkání v Lipsku vyrovnalo.AFP
Fotbalisté Manchesteru City remizovali v úvodním osmifinále Ligy mistrů v Lipsku 1:1. Na gól Rijáda Mahreze (32) odpověděl ve druhé půli Joško Gvardiol (21). Inter Milán využil krátkou přesilovku a porazili Porto 1:0. V 86. minutě rozhodl střídající Romelu Lukaku (29).

Inter – Porto 1:0

Trenérský souboj bývalých spoluhráčů z Lazia zpočátku nabídl opatrnou a vyrovnanou partii. Domácí zahrozili jako první ve 13. minutě, kdy po centru Federica Dimarca hlavičkoval nepřesně Lautaro Martínez. Postupem času se před elektrizující atmosférou na vyprodaném San Siru osmělili i Draci a osm minut před pauzou mohli jít do vedení.

Mehdi Taremi nápadnou patičkou oslovil Marka Grujiče, srbský středopolař ovšem prudkou ranou ztroskotal na připraveném Onanovi. Poslední slovo v první půli si přece jen vzali Nerazzurri. Po standardní situaci hlavičkoval Alessandro Bastoni, největší příležitost úvodního dějství ale reflexivně mávnutím ruky zneškodnil Diogo Costa.

Tahle střela Interu šla těsně vedle...
Tahle střela Interu šla těsně vedle...AFP

Obraz hry se po změně stran výrazněji neměnil, fotbalisté z Portugalska nicméně hrozili více z rychlých protiútoků. Simone Inzaghi následně na hřiště poslal Lukaka, což se mu mohlo vyplatit v 72. minutě. Belgický útočník přízemním centrem hledal před odkrytou bránou Martíneze, naneštěstí pro domácí Argentinec jen těsně k míči nedoklouzal.

V 78. minutě přišla obrovská komplikace pro hostující celek, jelikož Otávio byl podruhé napomínán a zápas pro něj předčasně skončil. Nakonec se ukázalo, že měl Inzaghi šťastnou ruku, protože čtyři minuty před závěrečným hvizdem vytvořil Interu do odvety jednobrankovou výhodu Lukaku.

Inter tak zvládl úvodní domácí střetnutí a do Porta zamíří v lepší výchozí pozici. Odveta se hraje 14. března.

Livesport hráč utkání: André Onana (Inter)

Lipsko – Manchester City 1:1

První, kdo o sobě dal v utkání vědět, byl Rúben Dias, který si ve 14. minutě vyskočil na centrovaný míč od rohového praporku. Prudká hlavička ovšem mířila pouze doprostřed brány, takže gólmana nepřekvapila. Býci dlouho nepustili svého protivníka do šance, avšak v 27. minutě Citizens překvapili jejich rozehrávku těsně před vápnem.

Přihrávku obdržel Mahrez a rychlou střelou nekompromisně zakončil do vzdálenější poloviny brány. Anglický tým tato trefa nabudila. V další příležitosti se ocitl osamocený Jack Grealish, jenž zkusil štěstí z hranice vápna. Tvrdá rána nicméně k jeho smůle proletěla nad bránou.

Alžírský střelec mohl krátce po začátku druhé půle vedení týmu z Manchesteru navýšit, neboť jeho spoluhráči opět vytáhli napadání a našli ho osamoceného na penaltovém puntíku. Mahrez však namířil pouze do beka stojícího na čáře. Němci se ovšem vzchopili a ve dvou šancích se ukázal Benjamin Henrichs. Nejprve po dobrém centru hlavičkoval jen těsně nad, v následujících okamžicích se ocitl sám na straně vápna a vystřelil vedle levé tyče.

Dále se o vyrovnání z úhlu pokusil André Silva, který ale nedokázal brankáře přelobovat. Poštěstilo se však Gvardiolovi, jenž po jednom z rohů přeskočil všechny a vyrovnal. Rozhodnout duel mohl Ilkay Gündogan, který mířil přesně do pravého rohu, ale gólman předvedl skvělý zákrok.

Úvodní utkání tak skončilo remízou a Citizens nedokázali na Lipsko vyzrát podruhé v řadě. Odveta se hraje 14. března v Anglii.

Livesport hráč utkání: Joško Gvardiol (RB Lipsko)