Kaloč po Spartě: Jsme v boji o záchranu, musíme to zlomit poctivou hrou odzadu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Kaloč po Spartě: Jsme v boji o záchranu, musíme to zlomit poctivou hrou odzadu
Filip Kaloč (vlevo) se spoluhráčem Jiřím Fleišmanem (vpravo) po prohraném utkání se Spartou.
Filip Kaloč (vlevo) se spoluhráčem Jiřím Fleišmanem (vpravo) po prohraném utkání se Spartou.Profimedia
Podle ostravského fotbalisty Filipa Kaloče je po domácí prohře 0:3 se Spartou jasné, že Baník v první lize hraje o záchranu. Třiadvacetiletý záložník litoval, že domácí v zápase 23. kola udělali příliš mnoho chyb. Úvodní inkasovaný gól vzal na sebe.

Ostravští ze sedmi jarních utkání získali jen pět bodů. Doma prohráli potřetí za sebou a celkem už posedmé v ligové sezoně. V neúplné tabulce jsou dvanáctí. "Jsme dole, je jasné, že hrajeme o záchranu. Ale jak jsme se do toho dostali, tak se z toho zase musíme vyhrabat. Začít hrát poctivě odzadu, na nulu, a věřit, že se to zlomí," řekl Kaloč novinářům.

Svěřenci trenéra Pavla Hapala proti Spartě nezačali špatně, ale po aktivní čtvrthodině udělali dvě hrubé chyby v defenzivě a dostali se do dvoubrankové ztráty. Právě Kaloč byl u první obdržené branky, presující soupeř ho obral o míč před vlastním vápnem a Jan Kuchta v 17. minutě skóroval.

"Na první gól jsem jim nahrál, to byla moje chyba a beru to na sebe. Do utkání jsme šli s nějakým plánem, že se budeme snažit nedostat gól, ale po mé chybě dávali do prázdné branky na 1:0," mrzelo Kaloče.

"A potom se to nějak u lajny vykulilo a šli sami na branku, bylo to 2:0 ve dvacáté minutě po individuálních chybách. Přitom si myslím, že první poločas nebyl špatný, měli jsme šance, které kdybychom dohráli... S kontaktním gólem by to vypadalo třeba jinak, ale bohužel nám to tam zase nespadlo," přidal reprezentant do 21 let.

Sparta navíc hned v 51. minutě přidala třetí branku, když se podruhé trefil Tomáš Čvančara. "Chtěli jsme dát kontaktní gól, tak jsme to otevřeli, a oni nám z jednoduchých nákopů nebo odkopů chodili skoro sami. Musíme se z toho dostat sami," uvedl Kaloč.

Ostravským hráčům nepřinesly štěstí ani retro dresy. Replikami úborů SK Slezská z roku 1923 domácí uzavřeli oslavy sta let od založení klubu, jejichž stěžejní část proběhla v minulém roce. "Samozřejmě by bylo lepší takový zápas vyhrát, co na to říct. Mrzí nás to," dodal Kaloč.

Baník Ostrava – Sparta Praha 0:3