Kolumbijská verze Suáreze poprvé vycenila zuby. Almería si připsala dominantní triumf

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Kolumbijská verze Suáreze poprvé vycenila zuby. Almería si připsala dominantní triumf
Kolumbijský jmenovec slavnějšího Uruguayce Luíse Suáreze rozhodl o výhře Almeríe nad Espaňolem.
Kolumbijský jmenovec slavnějšího Uruguayce Luíse Suáreze rozhodl o výhře Almeríe nad Espaňolem.AFP
Almería si v 19. kole La Ligy poradila 3:1 s Espaňolem a přeskočila ho v tabulce. Červenobílí byli v utkání od úvodu lepším celkem, což vyústilo v branku Kolumbijce Luíse Suáreze (25), jenž si v novém působišti na jihu Španělska připsal první trefu. Almería po změně stran přidala další dva zásahy, čímž navázala na povedená střetnutí proti silným soupeřům z posledních dvou kol a poprvé v kalendářním roce také zvítězila.

Almería – Espaňol 3:1

První velkou šanci měl domácí obránce Sergio Akieme, nicméně Álvaro Fernández přízemní střelu vyrazil. V 18. minutě se k zakončení z hranice vápna odhodlal Adrián Embarba, jehož povedený pokus skončil na pravé tyči. Po další akci se Rojiblancos již radovali, skákavý balon si ve vápně uzmul Suárez a ranou doprostřed brány otevřel skóre. Almería byla nadále lepším mužstvem, naopak tým z Barcelony branku soupeře prakticky neohrozil.

Statistiky zápasu Almería – Espaňol
Statistiky zápasu Almería – EspaňolOpta by Stats Perform

Do druhého poločasu vstoupil Espaňol lépe a hned v jeho úvodu se hráči v modrém dožadovali penalty, tu však rozhodčí kvůli předcházejícímu ofsajdu nenařídil. Naopak se v 61. minutě podruhé trefila Almería. Pokusy Suáreze i Embarby sice hostující gólman ještě vyrazil, na následnou dorážku Lea Baptistaa byl ale krátký.

Vedení Almeriensistas mohl ještě navýšit Gonzalo Molero, zakončení mu však nesedlo a branku přestřelil. O chvíli později se domácí třetí branky přece jen dočkali. Právě Molero hezky našel Francisca Portilla, který se z malého vápna nemýlil. Hosté se v nastaveném čase zmohli už pouze na snižující gól, který po hezké akci vsítil Joselu.

Aktuální tabulka La Ligy
Aktuální tabulka La LigyLivesport