Vallecano konečně zabralo. Girona doma obrátila proti Seville, vyhrál i Real Sociedad

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vallecano konečně zabralo. Girona doma obrátila proti Seville, vyhrál i Real Sociedad

Aktualizováno
Isi Palazón z Vallecana nedal v první půli nedal penaltu, ve druhé ale zápas ve Valladolidu rozhodl.
Isi Palazón z Vallecana nedal v první půli nedal penaltu, ve druhé ale zápas ve Valladolidu rozhodl.AFP
Po páteční remíze Celty Vigo s Villarrealem (1:1) pokračovalo 17. kolo La Ligy čtyřmi sobotními zápasy. V tom prvním uspělo Vallecano na hřišti Valladolidu (1:0) a poprvé od začátku listopadu bralo tři body. Girona ve druhém poločase otočila domácí duel se Sevillou a ve večerním duelu Real Sociedad porazil 3:1 Bilbao a upevnil si třetí místo v tabulce.

Valladolid – Vallecano 0:1

O jediný přesný zásah utkání se zasloužil v 65. minutě Isi Palazón, jenž tak dokonale napravil svůj nezdar z první půle, kdy neproměnil penaltu. Madriďané v lize triumfovali poprvé od 7. listopadu a upevnili si pozici v lepší polovině tabulky. Domácí se naopak počtvrté v řadě gólově neprosadili a sestupové dno se jim povážlivě přibližuje.

Statistiky zápasy Valladolid – Vallecano
Statistiky zápasy Valladolid – VallecanoOpta by Stats Perform

Girona – Sevilla 2:1

Tápající Sevilla nezvládla dotáhnout dobře rozehraný zápas na půdě Girony. Za klub z Andalusie se poprvé v lize trefil teprve dvacetiletý obránce Tanguy Nianzou, po změně stran však domácí rychle vyrovnali a výhru jim jako žolík z lavičky v 88. minutě zajistil venezuelský záložník Yangel Herrera, jenž nedal gól za celý uplynulý rok 2022. Letos se jako střídající hráč prosadil už dvakrát.

Statistiky zápasu Girona – Sevilla
Statistiky zápasu Girona – SevillaOpta by Stats Perform

Osasuna – Mallorca 1:0

Osasuna se alespoň prozatím dotáhla na pohárové pozice, když doma porazila Mallorku 1:0. O jedinou branku utkání se v 47. minutě postaral Aimar Oroz. Právě díky třetímu ligovému zásahu 21letého záložníka v sezoně tak Los Rojillos výrazně bodově odskočili svému soupeři ze středomořského ostrova.

Statistiky zápasu Osasuna – Mallorca
Statistiky zápasu Osasuna – MallorcaOpta by Stats Perform

Real Sociedad – Athletic Bilbao 3:1

Real Sociedad si osladil 17. kolo úspěšně zvládnutým baskickým derby, když Bilbao porazil 3:1. Po dvou brankách domácích sice korigoval skóre Oihan Sancet, ve druhé půli ovšem v 62. minutě zpečetil osud utkání z penaltového puntíku Mikel Oyarzabal. Ten svou první trefou po vleklém zranění kolena přispěl k prodloužení neporazitelnosti světlemodrých už na čtyři klání v řadě.

Aktuální tabulka La Ligy
Aktuální tabulka La LigyLivesport