Lehečka pokračuje v krasojízdě, v Dauhá porazil i Ruusuvuoriho a je ve čtvrtfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Lehečka pokračuje v krasojízdě, v Dauhá porazil i Ruusuvuoriho a je ve čtvrtfinále
Jiří Lehečka potvrdil skvělou formu.
Jiří Lehečka potvrdil skvělou formu.Profimedia
Jiří Lehečka (21) pokračuje při svém debutu v Dauhá ve skvělé letošní formě. Rodák z Mladé Boleslavi přehrál 6:2, 7:6(2) Emila Ruusuvuoriho (23), s nímž v předchozích dvou soubojích neuhrál set, upravil svou bilanci v probíhající sezoně na 12-3 a připsal si čtvrté vítězství v řadě. Ve svém čtvrtém čtvrtfinále na nejvyšším okruhu bude čelit nasazené jedničce Andrejovi Rubljovovi, či Tallonovi Griekspoorovi a může vyrovnat své kariérní maximum.

Jiří Lehečka prožívá naprosto fenomenální vstup do sezony. V United Cupu jasně přehrál Alexandera Zvereva, v Aucklandu se dostal z kvalifikace do druhého kola, na Australian Open se stal prvním českým čtvrtfinalistou grandslamů po pěti letech, v Davis Cupu pomohl dvěma suverénními výhrami k postupu na finálový turnaj a v Dauhá stále neztratil set.

Český talent v katarské metropoli debutuje a hraje svůj první individuální podnik od senzačního tažení v Melbourne. Po kvalifikantovi Damirovi Džumhurovi si podobným způsobem poradil i s Emilem Ruusuvuorim, s nímž loni prohrál v Métách i ve Stockholmu ve dvou setech.

Rodák z Mladé Boleslavi až do stavu 6:2, 4:5 dominoval na servisu. Jedinému brejkbolu čelil právě ve chvíli, kdy podával na udržení se ve druhé sadě, a setbol zlikvidoval. V následujícím gamu nevyužil dvě šance na brejk, nicméně po jeho skončení ztratil už jen tři body a zkrácenou hru ovládl jasně 7-2.

Přehled zápasu Lehečka – Ruusuvuori 6:2,7:6

Lehečka tak upravil svou parádní letošní bilanci na 12-3, všechny tři porážky zaregistroval proti pozdějšímu finalistovi a členovi Top 20 (Taylorovi Fritzovi v United Cupu, Cameronovi Norriemu v Aucklandu a Stefanosovi Tsitsipasovi na Australian Open).

V žebříčku byl už na 37. místě, ale teď mu patří 52. příčka, a to kvůli odečtení bodů za loňský Rotterdam. Právě loni v nizozemské hale prorazil na hlavní okruh, když se z kvalifikace probil až do svého zatím jediného semifinále na této úrovni a debutoval v elitní stovce pořadí.

Ve svém čtvrtém čtvrtfinále na okruhu ATP bude usilovat o vyrovnání nejlepšího výsledku proti světové pětce a šampionovi z roku 2020 Andreji Rubljovovi, s nímž loni na antuce v Bělehradu neudržel vedení 1-0 na sety. Může proti němu zaznamenat druhý skalp hráče TOP 10 a vůbec poprvé může porazit člena TOP 5.

Sestřih zápasu Rubljov – Griekspoor
Livesport

Čtvrtfinalista letošního Australian Open Rubljov dnes v katarské metropoli zdolal 1:6, 6:1, 7:6 Nizozemce Tallona Griekspoora a na teprve druhém z pěti letošních turnajů zvládl svůj úvodní zápas.

Pozápasový rozhovor Rubljova.
Livesport

Vstup do turnaje zvládl i Auger-Aliassime

Félix Auger-Aliassime dorazil ke svému debutu v Dauhá s nelichotivou letošní bilancí 5-3, ale další nezdar v probíhající sezoně zatím nepřipustil a vstup do turnaje zvládl. Druhý nasazený si poradil 4:6, 6:1, 6:4 s Jasonem Kublerem a oplatil mu loňskou překvapivou porážku z Newportu. O první letošní semifinále bude usilovat proti Soonwoo Kwonovi, nebo Alejandrovi Davidovichovi.

V katarské metropoli jsou dnes na programu všechna utkání druhého kola. Šlágrem středečního programu je souboj mezi Andym Murraym a Alexanderem Zverevem. Do akce půjde také například Daniil Medveděv, kterého v úvodním zápase čeká Liam Broady.