Liberecká série remíz ukončena. Nijak zvlášť nás to nesvazovalo, prohlásil Birner

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Liberecká série remíz ukončena. Nijak zvlášť nás to nesvazovalo, prohlásil Birner

Michal Birner výrazně pomohl k výhře nad Českými Budějovicemi.
Michal Birner výrazně pomohl k výhře nad Českými Budějovicemi.Profimedia
Gólem a dvěma přihrávkami režíroval v předehrávce 10. extraligového kola vysokou výhru Liberce nad Českými Budějovicemi 6:1 útočník Severočechů Michal Birner (36). Zejména jeho zásluhou se tak Bílí Tygři po rekordní sérii sedmi remíz v základní době úvodních sedmi zápasů dočkali prvního plného bodového zisku v probíhajícím ročníku.

"V každém zápase jsme bodovali, což bylo hodně pozitivní. Hráli jsme navíc se samými těžkými soupeři, s týmy, co budou bojovat o ty nejvyšší příčky. Samozřejmě jsme ztratili nějaké body, které jsme asi ztratit neměli, ale nijak zvlášť nás to nesvazovalo," řekl po utkání novinářům zkušený útočník.

"Začátky sezony má každý trochu jiné a někdo se do toho dostává pomaleji. My víme, že některé výkony nebyly úplně ideální a nehráli jsme celých šedesát minut. Ale sezona se láme jindy a k tomu vše směřujeme," dodal rodák z Litoměřic.

Severočeši měli dobrý start do utkání a po první třetině odcházeli do šaten s vedením 1:0. Ve druhé části nejprve ve 33. minutě zdvojnásobil náskok domácích Uvis Janis Balinskis, na jeho trefu ale bleskově odpověděl hostující Jakub Šedivý. Jako rozhodující se tak nakonec ukázala branka Jaroslava Vlacha v přesilovce pouhé dvě sekundy před koncem druhé dvacetiminutovky.

"Klíčových momentů tam bylo více, tenhle ale určitě patřil k těm vůbec nejdůležitějším," souhlasil odchovanec pražské Slavie. "Chtěl bych ale také vyzdvihnout všechny kluky, kteří chodili na oslabení. Odehráli jsme je opravdu parádně a moc toho soupeři nedovolili. Naopak přesilovka je z naší strany špatná a moc si v ní nepomůžeme. To je určitě jedna z věcí, na které musíme ještě hodně zapracovat. Jsou to situace, které zápasy rozhodují," ví mistr extraligy s Libercem z roku 2016.

Liberec je týmem s velkým ofenzivním talentem a potenciálem, až v osmém zápase se mu však poprvé podařilo vstřelit více než čtyři góly. "Už v minulé sezoně jsme měli trochu problém se střílením branek a dát v zápase třeba pět a více gólů. Jsme rádi, že se nám podařilo v závěru zápasu ještě nějaké góly přidat, protože zatím jsme se na ně ve většině zápasů trochu nadřeli. Šest vstřelených gólů určitě dodá týmu sebevědomí," věřil Birner, který se s reprezentací podíval na světový šampionát, Světový pohár i olympijské hry.

Statistiky utkání Liberec – České Budějovice

První tříbodová výhra v probíhající sezoně katapultovala Bílé Tygry v neúplné tabulce již na druhé místo o bod za vedoucí Pardubice. Severočeši na ni budou chtít navázat hned v pátek, kdy znovu na svém ledě přivítají Olomouc.

"Začátek soutěže je hodně vyrovnaný a pro nás teď bude hlavně důležité na tuto výhru navázat v pátek proti Olomouci. Je to hodně bojovný a houževnatý tým, který hraje dlouho spolu. Navíc mají za sebou výborný vstup do sezony, takže to bude velká šichta. Pak nás ale čeká asi devět dní bez zápasu, takže chceme vyhrát, aby následný tréninkový blok byl zábavnější," uzavřel Birner.

Tabulka extraligy