PSG padlo v Rennes. Lille rozprášilo Troyes 5:1, Monako dalo ještě o dva góly víc

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
PSG padlo v Rennes. Lille rozprášilo Troyes 5:1, Monako dalo ještě o dva góly víc
Aktualizováno
O vítězství Rennes nad PSG rozhodl domácí kapitán Hamari Traoré.
O vítězství Rennes nad PSG rozhodl domácí kapitán Hamari Traoré. AFP
PSG i s Lionelem Messi v sestavě nezvládlo šlágr 19. kola Ligue 1, na hřišti Rennes padlo 0:1 a dalo šanci Lens a Marseille, které mu začínají dýchat na záda. Lille jednoznačně přehrálo Troyes 5:1 a prodloužilo sérii bez porážky, jíž započalo před více než dvěma měsíci. Podobně se dařilo i Monaku, které rozprášilo Ajaccio dokonce 7:1.

Lille – Troyes 5:1

Úvodní trefu domácích vstřelil už v 16. minutě Mohamed Bayo. Guinejský útočník, jenž v minulé sezoně nastřílel úctyhodných 14 branek v barvách Clermontu, navíc po změně stran přidal ještě jeden gól.

Nejlepším možným způsobem se tak odvděčil trenérovi za první šanci v základní sestavě od 12. srpna. Počin kolegy z útoku doplnil stejným počtem přesných zásahů tradiční kanadský kanonýr Jonathan David.

Statistiky zápasu Lille – Troyes
Statistiky zápasu Lille – TroyesOpta by Stats Perform

Angers – Clermont 1:2

Hráči Angers nedokázali zlomit hrozivou sérii ani v 19. kole, když na vlastní půdě padli s Clermontem 1:2. Střelcem vítězné branky se pár minut po pauze stal brazilský obránce Neto Borges, jenž svou evropskou pouť načal ve Švédsku a přes Belgii či Portugalsko zamířil do Francie.

Domácí celek tak stále nedokázal pod trenérem Abdelem Bouhazamou v lize bodovat, jelikož prohrál 11 duelů v řadě. Hosté naopak triumfovali potřetí za sebou a vyšvihli se na senzační osmou příčku.

Statistiky zápasu Angers – Clermont
Statistiky zápasu Angers – ClermontOpta by Stats Perform

Montpellier – Nantes 0:3

Nantes si z Montpellier veze cenné vítězství 3:0. Domácí vstoupili do utkání sebevědomě a chtěli odčinit vysokou prohru s Nice z minulého kola. Jejich fanoušci jim však smělé plány překazili už po necelé čtvrthodině, kdy byl zápas kvůli výtržnostem přerušen.

Po návratu na hřiště byl navíc vyloučen útočník Wahbi Khazri a v 67. minutě také Elye Wahi. Kanárci tak neměli problém dovést duel do vítězného konce, rozhodující trefou se v nastavení první půle prezentoval Andrei Girotto, v závěru duelu přidali hosté další dvě branky. 

Statistiky zápasu Montpellier – Nantes
Statistiky zápasu Montpellier – NantesOpta by Stats Perform

Remeš – Nice 0:0

Žádný z týmů francouzské nejvyšší soutěže nezapsal v aktuálním ročníku více remíz než Remeš, která jich před nedělním utkáním nasbírala devět. Právě dělba bodů byla zároveň nejčastějším výsledkem vzájemných střetnutí s Nice z posledních let, když takto skončily čtyři z předchozích pěti zápasů.

A i po utkání 19. kola zůstalo vše při starém, gól nepadl. K vidění bylo několik náznaků šancí, brankáři ovšem museli zasahovat pouze sporadicky. Spokojenější mohou být domácí, pro než plichta znamená natažení série bez porážky na 11 ligových klání v řadě.

Statistiky zápasu Remeš – Nice
Statistiky zápasu Remeš – NiceOpta by Stats Perform

Toulouse – Brest 1:1

Brest po remíze 1:1 na půdě Toulouse nadále zůstává namočen v sestupových vodách. Piráti však byli k vítězství blíže, když v 18. minutě pohotovou hlavičkou usměrnil míč do sítě Steve Mounié, jenž se po pauze způsobené zraněním prosadil již ve třetím z pěti ligových duelů, do nichž zasáhl.

Neporazitelnost domácích v roce 2023 ale zachoval gólem z druhého poločasu Zakaria Aboukhlal, který se před vlastními fanoušky trefil poprvé od návratu z Kataru, kde byl součástí úspěšného tažení Maroka.

Statistiky zápasu Toulouse – Brest
Statistiky zápasu Toulouse – BrestOpta by Stats Perform

Monako – Ajaccio 7:1

Monako na domácí půdě do puntíku potvrdilo roli favorita, když deklasovalo AC Ajaccio 7:1. O vítězi utkání bylo rozhodnuto už po úvodní půlhodině, během které bylo k vidění hned pět branek. Čtyři z nich obstarali domácí střelci, jen o chvíli později navíc proměnil penaltu Wissam Ben Yedder a završil hattrick.

Jeho první a třetí trefu dělilo jen 14 minut. Obávaný francouzský kanonýr se tím stal třetím nejlepším střelcem v historii červenobílých. Ve druhé půli se navíc dvakrát prosadil Breel Embolo, a tak Monako první vzájemné ligové střetnutí s Ajacciem od dubna 2014 bez problémů ovládlo.

Statistiky zápasu Monako – Ajaccio
Statistiky zápasu Monako – AjaccioOpta by Stats Perform

Rennes – PSG 1:0

Trenér Bruno Génésio postrádal ofenzivní opory, a tak se pokusil překvapit soupeře rozestavením se třemi stopery. To se zpočátku dařilo a s ospalými Pařížany hráli domácí vyrovnanou partii. Dokonce si jako první vytvořili gólovou příležitost, jenže proti pohotové střele z první Arnauda Kalimuenda vytasil skvělý zákrok Gianluigi Donnarumma.

S Kylianem Mbappém pouze na lavičce si svěřenci Christopha Galtiera vypracovali úvodní šanci až dvě minuty před pauzou. Pokus Lionela Messiho z dobré pozice byl ovšem zablokován, a Pařížané tak odcházeli do kabin bez střely na bránu.

Statistiky zápasu Rennes – PSG
Statistiky zápasu Rennes – PSG Opta by Stats Perform

Steve Mandanda se poprvé zapotil až po změně stran, když reflexivně zlikvidoval hlavičku Danila Pereiry z velké blízkosti. PSG se z první půle nepoučilo a po famózní souhře krajních obránců celku z Bretaně v 65. minutě inkasovalo. Adrien Truffert pronikl do pokutového území, přihrávkou pod sebe našel kapitána Hamariho Traorého, jenž střelou na zadní tyč zařídil výbuch radosti na Stade de la Route de Lorient.

To už byl hřišti Mbappé, který nastoupil do 300. duelu na klubové scéně a do 200. zápasu v nejvyšší francouzské soutěži. Záhy mohl snížit, ovšem v sólovém úniku selhal, když trestuhodně přestřelil. Závěrečný nápor hostů vedl pouze k několika centrům a závarům ve vápně, kýžené vyrovnání ale nepřinesl.

Aktuální tabulka Ligue 1
Aktuální tabulka Ligue 1Livesport